Alexandru Rafila: "Traversăm o perioadă fără precedent cu programe majore de finanţare"

S.B.
Politică / 19 aprilie

Alexandru Rafila: "Traversăm o perioadă fără precedent cu programe majore de finanţare"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declară că angajamentul pentru integritate şi practici anticorupţie transmite un mesaj corect şi firesc în sistemul de achiziţii publice pentru Sănătate, informează news.ro.

El precizează că traversăm o perioadă fără precedent cu programe majore de finanţare care generează mii de achiziţii publice şi trebuie să vorbim cât se poate de deschis despre integritate şi anticorupţie, pentru că nu ne putem permite să compromitem niciun proiect.

Ministerul Sănătăţii a organizat a treia ediţie din seria de evenimente "Integritate şi practici anticorupţie" la Iaşi, cu sprijinul şi participarea Departamentului de Justiţie al Statelor Unite şi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ca parte din strategia de bune practici în achiziţiile publice din Sănătate. Reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Integritate şi ai Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, precum şi numeroşi reprezentanţi ai spitalelor din zona Moldovei au participat la evenimentul tip masă rotundă.

"Angajamentul pentru integritate şi practici anticorupţie transmite un mesaj corect şi firesc în sistemul de achiziţii publice pentru Sănătate. Apreciez sprijinul experţilor din cadrul Departamentului pentru Justiţie din SUA şi ai Biroului Federal pentru Investigaţii. Totodată apreciez şi parteneriatul de încredere pe care îl dezvoltăm cu Ambasada Statelor Unite ale Americii şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii care organizează împreună cu noi această serie de evenimente", a scris ministrul Sănătăţii pe Facebook.

Alexandru Rafila arată că "traversăm o perioadă fără precedent cu programe majore de finanţare care generează mii de achiziţii publice".

"Ministerul Sănătăţii traversează o perioadă fără precedent în ceea ce priveşte direcţionarea resurselor publice către infrastructura de sănătate. Confluenţa de programe publice de finanţare din surse precum PNRR, Banca Mondială, Banca Europeană de Investiţii sau Programul Naţional de Sănătate beneficiază de un aport de cunoaştere şi experienţă pentru securizarea integrităţii în procesul de achiziţii publice", a subliniat Alexandru Rafila.

"Trebuie să vorbim cât se poate de deschis despre integritate şi anticorupţie pentru că nu ne putem permite să compromitem niciun proiect", subliniază ministrul Sănătăţii.

"Toate problemele care pot apărea pe partea de integritate nu fac altceva decât să compromită proiectele. Avem o datorie să folosim în mod eficient toate aceste fonduri. Este o acţiune firească pe care ne dorim să o continuăm", a continuat ministrul Sănătăţii.

Seria de conferinţe cu focus pe integritatea procesului de achiziţii publice din Sănătate beneficiază de sprijinul Departamentului de Justiţie al Statelor Unite ale Americii, inclusiv prin aportul experţilor în domeniul din cadrul FBI.

În cadrul evenimentului tip masă rotundă în care au fost abordate subiecte precum cadrul legal în zona de achiziţii publice, Secretarul de stat Alexandru Rogobete, responsabil cu implementarea PNRR în Sănătate, a subliniat importanţa semnalului de credibilitate transmis, mai ales în perioada unui flux major de investiţii publice la toate nivelurile din sistemul de sănătate.

"Numai în PNRR sunt gestionate aproximativ 3.500 de proiecte de finanţare, concomitent. Este cea mai mare investiţie de fonduri şi de încredere în sistemul nostru de sănătate, prin urmare nu ne putem permite să punem sub semnul întrebării credibilitatea investiţiilor şi achiziţiilor subsecvente. Sprijinul experţilor şi partenerilor noşti strategici de la Departamentul de Justiţie din SUA este nepreţuit, pentru că transmite un mesaj de responsabilitate şi de credibilitate cu care trebuie să rezoneze întreg sistemul", a subliniat Alexandru Rogobete, Secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii.

Seria de evenimente va continua în Transilvania, la mijlocul anului, pe acelaşi profil al integrităţii şi practicilor anticorupţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb