ALEXANDRU RAFILA:"Trebuie să învăţăm lecţiile potrivite din criza COVID-19"

S.B.
Miscellanea / 10 februarie 2022

"Trebuie să învăţăm lecţiile potrivite din criza COVID-19"

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că trebuie învăţate "lecţiile potrivite din criza COVID-19", iar ţările europene să colaboreze pentru a se asigura că sistemele de sănătate devin mai puternice şi mai pregătite, informează news.ro.

"Următoarea ameninţare pe termen mediu va fi cu siguranţă legată de rezistenţa la antimicrobiene (...) Statele membre trebuie să îşi coordoneze acţiunile pentru a reduce utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor", subliniază el.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat, la întâlnirea miniştrilor de Externe şi ai Sănătăţii desfăşurată la Lyon, sub auspiciile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene, importanţa solidarităţii şi cooperării la nivel european pentru combaterea pandemiei COVID-19, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Sănătăţii.

"Pandemia de COVID-19 a evidenţiat valoarea importanta a solidarităţii şi cooperării. România susţine eforturile de creştere a acoperirii vaccinale la nivel mondial. Guvernul României şi-a dovedit solidaritatea cu alte ţări, donând milioane de doze de vaccin Moldovei, Serbiei, Ucrainei, Egiptului, Vietnamului, Tunisiei şi Coreei de Sud. Utilizarea extinsă a unui vaccin eficient şi sigur împotriva COVID-19 în toate colţurile lumii reprezintă o piatră de temelie a răspunsului nostru la actuala pandemie", a spus prof. dr. Alexandru Rafila, la Conferinţa comună a miniştrilor de externe şi ai sănătăţii din Uniunea Europeană.

Ministrul Sănătăţii a avut întâlniri bilaterale cu miniştrii Sănătăţii din Austria, Bulgaria, Danemarca şi Norvegia, în care au fost abordate subiecte privind modul de colaborare în gestionarea pandemiei, vaccinarea împotriva COVID-19 şi impactul asupra sistemelor de sănătate, dar şi alte subiecte de interes, precum bunele practici în derularea studiilor clinice şi asistenţa medicală pediatrică.

În cadrul Reuniunii informale a miniştrilor Sănătăţii din UE organizate, joi, la Grenoble, ministrul Rafila a evidenţiat că una dintre lecţiile învăţate în pandemie trebuie să fie intensificarea abordării multisectoriale a problemelor de sănătate publică, mai ales a celor cu impact transfrontalier.

"Trebuie să învăţăm lecţiile potrivite din criza COVID-19 şi să ne angajăm într-o cooperare europeană consolidată pentru a ne asigura că sistemele noastre de sănătate devin mai puternice şi mai pregătite pentru astfel de crize. Următoarea ameninţare pe termen mediu va fi cu siguranţă legată de rezistenţa la antimicrobiene (AMR), care poate afecta multe dintre progresele din medicină şi poate sta la originea unui număr mare de decese. Statele membre trebuie să îşi coordoneze acţiunile pentru a reduce utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor, să colaboreze pentru a dezvolta noi antibiotice şi să integreze abordarea "One Health", între sănătatea umană, cea animală şi mediu", a adăugat ministrul român al Sănătăţii.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Uite o lectie dle Rafila. Vaccinatii se infecteaza mai des si transmit mai des decat nevaccinatii. O spune si INSP, in raportul:

  În săptămâna 31 ianuarie – 6 februarie 2022: 

  • 51.4% din cazurile confirmate - înregistrate la nevaccinați 

  Deci, desi sunt doar 43% vaccinati in proportia populatiei, 49% dintre infectati sunt vaccinati. In ciuda faptului ca vaccinatii sunt testati mai rar decat nevaccinatii. 

  Stiti ce inseamna asta, dle Rafila? Ca vaccinul deja are eficienta NEGATIVA in Romania. Ceea ce aparea si in studiile NHS la peste 25 de sapt de la rapel.

  Certificatul verde este o abominatie, complet aberant si nestiintific. Ori sunt testati toti, ori niciunul. 

  1. Nu da lectii unde nu te pricepi.

   Nu exista inca nici o dovada ca vaccinatii se infecteaza mai des si transmit mai des decat nevaccinatii.

   E bine ca lumea incearca sa inteleaga statistica dar interpretarea ei corecta necesita exercitiu si o atitudine obiectiva. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5594
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9695
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6287
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.2927

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro