Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ALIANŢA USR PLUS: "Alegerile anticipate trebuie să devină prioritate"

M.I.
Politică /

Dacian Cioloş şi Dan Barna (Sursa foto: Twitter)

Dacian Cioloş şi Dan Barna (Sursa foto: Twitter)

Alegerile anticipate trebuie să devină o prioritate după adoptarea bugetului de stat pe anul viitor, au declarat, vineri, copreşedinţii Alianţei USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, informează Agerpres.

"Perspectiva alegerilor anticipate trebuie să devină, imediat după buget, prioritatea despre care am vorbit cu premierul Orban şi cu preşedintele înaintea crizei politice, pentru că trebuie să intrăm cât mai repede într-o logică în care putem face reforme. Pentru a face reforme, este nevoie de o majoritate parlamentară în care să ne bazăm şi care să susţină această reformă fundamentală", a afirmat Barna, după şedinţa Comitetului de coordonare a Alianţei USR PLUS.

El a precizat că, în discuţiile cu preşedintele Iohannis şi cu premierul Orban, "numitorul comun era de acord politic" pentru declanşarea alegerilor anticipate.

"Deci este clar nevoie să existe un acord politic al forţelor din actualul Parlament pentru a putea să vorbim de anticipate. Suntem foarte realişti, însă rezultatele bune de la prezidenţiale şi contextul politic din ultima perioadă cred că ar putea crea acel acord politic care să ne ducă spre anticipate", a adăugat Barna.

Dacian Cioloş a precizat că este necesară o majoritate parlamentară. "Trebuie majoritate, trebuie să fim pragmatici. După alegerile prezidenţiale, sunt mai multe partide care înţeleg că nu există o majoritate parlamentară şi că se pot valida prin aceste alegeri anticipate. Ar trebui să fie în interesul forţelor politice care spun că trebuie să guverneze în interesul României sau să ia decizii politice în interesul României. (...) Altfel riscăm să fie un an pierdut. (...) Mesajul nostru este: noi vrem să guvernăm în interesul României pentru o perspectivă de 4, 8, 10 ani", a susţinut Cioloş.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. PUPAȚIV(M)A IN(CUR)AJATIVA DOAR ASTA VA MAI RĂMAS GUNOAIELOR FĂRĂ VALOARE.

    1. mai pune mana pe carte si invata sa scrii in romana,papagal frustrat!faptul ca scrii cu majuscule,nu te face deloc mai destept decat (nu prea) esti!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie