ALINA GORGHIU:"La IRRD se reglează conturi, în loc să se limpezească istoria Revoluţiei"

M.C.
Politică / 6 februarie

"La IRRD se reglează conturi, în loc să se limpezească istoria Revoluţiei"

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a declarat astăzi că Senatul nu are nici o competenţă în legătură cu schimbările din cadrul Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989 (IRRD), despre care spune că este "un eşec al ultimilor ani din România" şi a afirmat că ceea ce remarcă este faptul că "acolo se reglează conturi, în loc să limpezească istoria Revoluţiei", informează Agerpres.

"Nu ştiu de ce îşi fac aceste schimbări. Din punctul meu de vedere, Institutul Revoluţiei rămâne un eşec al ultimilor ani din România. Am şi semnat la un moment dat un proiect de lege, a trecut de Senat, de desfiinţare a acestui proiect. E la Cameră undeva. Din nefericire, acest institut a produs doar ceaţă sau mai multă ceaţă de-a lungul timpului, în loc să lămurească lucrurile. Dânşii au făcut, conform legilor de organizare, modificările pe care le-au considerat necesare. Pe noi doar ne informează, ne-au informat de nişte schimbări, uitând să ataşeze CV-urile celor pe care i-au propus în funcţie. Secretariatul General va depune diligenţă să le ceară şi sper că săptămâna viitoare vom avea aceste CV-uri, dar repet, noi nu avem niciun fel de competenţă să le cerem nişte schimbări, să facă alte schimbări, însă nu pot să nu remarc public că acolo se reglează conturi, în loc să se limpezească istoria Revoluţiei", a precizat Gorghiu, după şedinţa Biroului permanent.

Ea a fost întrebată, după şedinţa Biroului permanent, cum comentează schimbarea lui Petre Roman din funcţia de director general al IRRD.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Trebuie sa se lamureasca misiunile pe care Fortele de Securitate le-au avut in privinta "securitatii statului" Trebuiesc desconspirate (daca sunt) planurile de actiune, fortele si mijloacele la dispozitia lor in aceste situatii. Trebuie sa fie lamurite care sunt unitatile subunitatile, personalul, care au avut misiuni in situatii ca cele ce s-au produs la "revolutie". Anume, cine si cum trebuia sa actioneze in cazul in care se produceau acte si actiuni ostile, indreptate impotriva ordinii de drept, impotriva politicii PCR, tulburari ale ordinii sociale in randul unei categorii etnice, sau tulburari in randul unei clase sociale ori tulburari in randul populatiei din unele regiuni, orase, sau in randul armatei, in toate situatiile, actiuni sprijinite sau nu de armata. Securitatea nu a avut misiunea de a arunca "crizanteme" asupra populatiei care cerea Jos securitatea, Jos Ceausescu. Si nici nu a aruncat cu flori asupra baricadei de la Inter, sau ... Si odata si odata se va intreba cineva , mai puternic decat ei, securistilor, cine si ce ati facut.

    Asa ca Alinuto, securistii nu mai sunt pe val. Schimba si tu tabara.  

    Sint inca prea multi si prea sus din cei implicati ca sa se lamureasca ceva.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
BURSA
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5545
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9726
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6239
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.1415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro