Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

"Allianz" are profituri sub aşteptări din cauza catastrofelor naturale

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Allianz" SE, cel mai mare asigurator european, a realizat un câştig sub estimări în ultimul trimestru din 2015, din cauza solicitărilor de despăgubiri în urma catastrofelor naturale.

Profitul net al companiei germane a ajuns la 1,42 milioane de euro (1,6 miliarde de dolari) în ultimele trei luni din 2015, de la 1,22 miliarde de euro în trimestrul al patrulea din 2014. Analiştii estimau 1,56 miliarde de euro.

Directorul executiv al companiei, Oliver Baete, spune, totuşi, că "Allianz continuă să obţină rezultate solide într-un mediu tot mai provocator din punctul de vedere al condiţiilor de operare".

"Allianz" are în plan să-şi majoreze câştigul anual pe acţiune cu 5%, în medie, în perioada 2016-2018. Societatea intenţionează să majoreze dividendul pentru 2015 cu 6,6%, la 7,30 euro/acţiune. Cifra este sub previziunea analiştilor: 7,40 euro.

Pe întreg anul trecut, "Allianz" a avut un profit operaţional de 10,7 miliarde de euro, mai mare cu 3,2% faţă de 2014. Ţinta companiei a fost de 10-10,8 miliarde de euro, iar pentru 2016, anticipează că va obţine 10-11 miliarde de euro.

Anul trecut, "Allianz" a plătit despăgubiri în urma catastrofelor naturale de 738 de milioane de euro, comparativ cu 400 de milioane de euro în 2014.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS