Alstom va furniza până la 200 de trenuri regionale în Norvegia

S.B.
Companii / 12 ianuarie

Alstom va furniza până la 200 de trenuri regionale în Norvegia

Alstom câştigă un contract reprezentativ pentru livrarea a până la 200 de trenuri regionale Coradia în Norvegia, cu o valoare totală de peste 1,8 miliarde de euro, contractul fiind cea mai importantă achiziţie feroviară din istoria Norvegiei, informează news.ro.

"Alstom, lider mondial în mobilitate inteligentă şi sustenabilă, a semnat un contract-cadru cu Norske Tog (NT) care permite furnizarea a până la 200 de trenuri regionale Coradia Nordic. Cu o valoare totală de peste 1,8 miliarde de euro, contractul constituie cea mai importantă achiziţie feroviară din istoria Norvegiei. Prima comandă fermă de 30 de trenuri valorează 380 de milioane de euro", anunţă compania.

Livrarea noilor trenuri regionale "Clasa 77" către Norske Tog este programată să înceapă în 2025. Odată pusă în funcţiune, această nouă flotă va începe să funcţioneze ca un serviciu feroviar suburban şi rapid, care leagă Ski şi Stabekk în regiunea metropolitană Oslo.

"Suntem cu adevărat încântaţi că Norske Tog a ales Alstom pentru a-şi construi viitoarea flotă de trenuri. Suntem mândri să contribuim la creşterea capacităţii pe liniile aglomerate din zona Oslo şi Viken. Trenurile Coradia Nordic alese sunt potrivite perfect pentru condiţiile meteorologice norvegiene. Mai mult, această comandă confirmă poziţia de lider a Alstom în Norvegia, deoarece echipăm deja întreaga flotă norvegiană cu o nouă soluţie de semnalizare", spune Rob Whyte, managing director al Alstom Nordics.

Trenul Coradia Nordic pentru Norske Tog a fost special adaptat pentru a răspunde nevoilor reţelei feroviare norvegiene. Viteza sa maximă este de 160 km/h. Fiecare garnitură va fi formată din şase vagoane cu un singur nivel pentru o capacitate totală de 778 de pasageri, oferind o capacitate cu 40% mai mare decât trenurile pe care le înlocuiesc. Noile trenuri vor fi echipate cu cel mai recent sistem de semnalizare ETCS. Sistemul va dispune de o soluţie avansată de odometrie în premieră mondială, proiectată să facă faţă celor mai dure condiţii de iarnă.

Până acum, aproape 300 de trenuri Coradia Nordic au fost livrate clienţilor din ţările nordice.

Alstom va asambla trenurile pentru Norske Tog la uzina sa din Salzgitter, Germania. Managementul de proiect şi managementul contractului, punerea în funcţiune a produsului, testarea, documentaţia, instruirea şi garanţia se vor executa în Norvegia.

Până în prezent, Alstom a vândut 3.300 de trenuri Coradia în întreaga lume. Gama Coradia oferă tracţiune electrică şi diesel, împreună cu alte soluţii inovatoare fără emisii, cum ar fi tracţiunea alimentată cu baterii şi hidrogen, pentru liniile neelectrificate.

Portofoliul de produse al Alstom cuprinde o gamă diversă, de la trenuri de mare viteză, metrouri, vehicule tip monorail şi tramvaie, până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului şi soluţii digitale de mobilitate. Alstom are 150.000 de vehicule în operare comercială în întreaga lume. După preluarea Bombardier Transportation la 29 ianuarie 2021, cifra de afaceri combinată a noului grup se ridică la 14 miliarde de euro pentru perioada de 12 luni încheiată la 31 martie 2021. Compania Alstom are sediul principal în Franţa şi este prezentă în 70 de ţări, având peste 70.000 de angajaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro