Ambasadorul Italiei şi o delegaţie de parlamentari italieni au vizitat Baza Kogălniceanu

G.D.
Miscellanea / 23 iunie

Ambasadorul Italiei şi o delegaţie de parlamentari italieni au vizitat Baza Kogălniceanu

Ambasadorul Italiei în România, Alfredo Durante Mangoni, însoţit de ataşatul militar al Apărării, col. Ivano Antonio Romano, s-a deplasat ieri după-amiaza la Baza aeriană 57 Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa cu ocazia vizitei unei delegaţii parlamentare italiene, relatează Agerpres.

Potrivit Ambasadei Italiei, delegaţia parlamentară a fost condusă de preşedinta Comisiei a IV-a pentru Apărare a Senatului, Roberta Pinotti, şi de vicepreşedintele Comisiei a IV-a pentru Apărare a Camerei Deputaţilor, Roger De Menech. Din partea Senatului Italiei au participat şi senatorii Umberto Fusco, Daniela Donno, Vito Vattuone şi consilierul Federico Petrangeli, iar din partea Camerei - Giovanni Luca Aresta, Salvatore Deidda, Roberto Paolo Ferrari şi Maria Tripodi.

După ce au fost informaţi asupra situaţiei de securitate din zonă de către o echipă comună de ofiţeri români şi italieni, delegaţia a avut o discuţie amplă cu o delegaţie a Parlamentului României condusă de preşedintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Camerei Deputaţilor, Pavel Popescu, însoţit de doi vicepreşedinţi şi de alţi membri ai comisiei.

Ambasada precizează că în cursul întâlnirii au fost abordate principalele chestiuni de securitate şi apărare referitoare la Europa de sud-est şi la regiunea Mării Negre, la activităţile de cooperare bilaterală şi multilaterală dintre Italia şi România, precum şi la activităţile desfăşurate de Task Force Area Black Storm a Aviaţiei Militare Italiene dispusă în teatrul de operaţiuni.

"Ambele părţi au convenit asupra importanţei României în calitate de componentă strategică în poziţia de factor de descurajare anti-rusă al Alianţei Nord-Atlantice; s-a convenit, de asemenea, că este crucial ca în această etapă să se menţină o atitudine de unitate strânsă la nivel euro-atlantic pentru a face faţă ameninţărilor la adresa securităţii pe Flancul estic datorate conflictului din Ucraina, inclusiv prin creşterea interoperabilităţii cu dispoziţiile altor state NATO", informează sursa citată.

Partea română a apreciat implicarea italiană pe Flancul de est al NATO prin întărirea propriei prezenţe în România, odată cu luarea deciziei - la 24 februarie - de a dubla numărul de avioane Eurofighter 2000 active în activitatea de Air Policing a spaţiului aerian. De asemenea, partea română a mulţumit pentru sprijinul permanent oferit României în vederea intrării în spaţiul Schengen şi aderării la OCDE. Delegaţia Parlamentului român a menţionat şi oportunitatea aderării Ucrainei şi Moldovei la Uniunea Europeană şi intrarea Suediei şi Finlandei în NATO.

Conform sursei citate, parlamentarii italieni care au condus delegaţia au subliniat că diplomaţia parlamentară joacă un rol fundamental la nivel politic, aşa cum a fost evidenţiat, printre altele, în coordonarea dintre Italia şi România în condamnarea fermă a agresiunii ruse împotriva Ucrainei şi în implicarea comună pentru construirea unei apărări europene sinergice şi complementare cu NATO.

Senatoarea Pinotti a felicitat România pentru eficienţa cu care a gestionat criza refugiaţilor ucraineni. De asemenea, s-a vorbit despre necesitatea unei unităţi de intenţii pentru a garanta stabilitate în regiunea Mării Negre şi a unei viziuni strategice comune pentru pacea şi stabilitatea continentului european. Discuţiile s-au încheiat cu exprimarea speranţei că relaţiile comerciale vor fi întărite şi prin utilizarea fondurilor europene.

Delegaţia a discutat şi cu personalul contingentului Aviaţiei Militare implicaţi în activităţile TFA Black Storm sub comanda col. Losengo. Vizita s-a încheiat cu asistarea la decolarea şi aterizarea avioanelor de vânătoare italiene şi cu semnarea în cartea de onoare de către parlamentarii care au condus delegaţia italiană.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
csalb.ro
BTPay
Electromagnetica
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Iun. 2022
Euro (EUR)Euro4.9430
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7005
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9319
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7237
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.3717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Centro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro