AMBASADORUL OLANDEI ÎN ROMÂNIA:"Mai avem multe de făcut până când «oraşele verzi» să devină profitabile"

Ziarul BURSA #Companii / 17 mai 2019

Opt companii olandeze au lansat, ieri, parteneriatul olandez-român "Urban Landscapes Romania: Dutch-Romanian Partnership for Greener Cities", cu scopul creşterii zonelor verzi din oraşele ţării noastre.

Cele opt companii olandeze au pus bazele unui consorţiu care, bazat pe parteneriate public-private, să implice companii şi instituţii româneşti în campanii de amenajare şi de extindere a spaţiilor verzi din oraşele României, o mai bună gestionare a resurselor de apă, un mediu ambiental mai curat, o mai bună calitate a aerului şi asigurarea unei biodiversităţi în mediul urban.

Companiile olandeze care fac parte din proiect - Agriprogress, Anthos, Van den Berk Nurseries, Ebben Nurseries, Nophadrain, Molter BV, JUB Holland şi Seuren Roses - sunt specializate în furnizarea întregii game de plante ornamentale, precum şi în know-how pentru proiectarea, amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, pe orizontală şi pe verticală, inclusiv prin conceperea de acoperişuri şi faţade "verzi".

Ambasadorul Olandei în România, Stella Ronner Grubacic, a precizat, ieri, că "oraşele verzi" cresc calitatea vieţii, în special pentru copii. Domnia sa a mai afirmat: "Oraşele verzi sunt importante. Vrem ca oraşele noastre să fie un mediu de viaţă pentru oameni, pentru copiii noştri, iar dacă adăugăm mai multe zone verzi în oraş, copiii ies mai mult la joacă, oamenii pot să se bucure mai mult de timpul liber, dar mai avem multe de făcut până când «oraşele verzi» să devină profitabile".

Iniţiativa a fost lansată în sediul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti.

"Continuăm astăzi ceea ce în ultimii patru ani a devenit o tradiţie. Am făcut deja multe lucruri împreună şi continuăm şi astăzi. Sunt mândră, ca ambasador al Olandei în România, că am făcut deja împreună atât de multe parteneriate în trecut şi continuăm astăzi tradiţia de a fi realizat parteneriate pe tema horticulturii, produselor lactate, a fructelor, deci am stabilit deja o cooperare reală între doi parteneri UE", a mai precizat ambasadorul Olandei în România.

După semnarea protocolului de partea olandeză, reprezentată de ambasador, şi partea română, reprezentată de rectorul USAMV, Sorin Cîmpeanu, delegaţia a participat la plantarea simbolică a mai mulţi trandafiri în grădina botanică a Universităţii de Agronomie, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

25 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8725
Dolar SUA (USD)Dolar SUA3.9845
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4025
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6427
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6421

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro