ICT

Ambasadorul rus la Londra Andrei Kelin, convocat la Ministerul britanic de Externe

S.B.
Internaţional / 16 aprilie

Ambasadorul rus la Londra Andrei Kelin, convocat la Ministerul britanic de Externe

Ambasadorul rus la Londra Andrei Kelin a fost convocat la Ministerul britanic de Externe din cauza unor "activităţi răuvoitoare" atribuite Moscovei, şi anume atacuri cibernetice şi comasarea a zecide mii de militari ruşi la frontiera Rusiei cu Ucraina, potrivit news.ro.

"Guvernul britanic este grav îngrijorat de tendinţa statului rus de a adopta o atitudine răuvoitoare", a anunţat joi, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al diplomaţiei britanice.

Guvernul american al lui Joe Biden a impus joi o serie de sancţiuni financiare dure Rusiei şi a anunţat expulzarea a zece diplomaţi ruşi.

Este vorba despre represalii în urma unui uriaş atac cibernetic, în 2020, atribuit de-acum în mod oficial Rusiei, care a folosit ca vector SolarWinds, un editor american de programe informatice, priratat în vederea introducerii unei falii la utilizatori, între care mai multe agenţii federale americane.

Foreign Office i-a prezentat ambasadorului Andrei Kelin concluziile serviciilor britanice de informaţii, potrivit cărora serviciile ruse de informaţii externe (SVR) se află la originea atacului informatic care s-a folosit de SolarWinds, a anunţat diplomaţia britanică.

Ambasadorul rus a fost "informat că Regatul Unit va continua să coopereze cu aliaţii săi pentru a denunţa şi contracara operaţiuni ale serviciilor ruse de informaţii".

Londra i-a transmis, de asemenea, lui Kelin "îngrijorarea Regatului Unit faţă de o consolidare a forţelor militare ruse la frontiera ucraineană şi în Crimeea ocupată ilegal".

"Aceste activităţi sunt ameninţătoare şi destabilizatoare. Rusia trebuie să-şi înceteze provocările şi să pună capăt escaladării tensiunilor", a subliniat ministerul britanic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro