AMBASADORUL SUA ÎN ROMÂNIA: "Lipsa infrastructurii moderne, obstacol pentru investiţii mai mari ale SUA în România"

Andrei Stan
Politică /

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, a declarat astăzi că lipsa unei infrastructuri moderne - şosele, căi ferate, dar şi în sectorul energetic - reprezintă un obstacol în atragerea de investiţii americane mai mari în România, precizând că pentru unele dintre companiile americane aceasta este o problemă foarte importantă.

"Lucrând cu noul Guvern, mai ales cu vicepremierul Borc, dar şi cu prim-ministrul, am explorat modalităţi pentru a vedea cum actualele priorităţi ale Guvernului pot fi utilizate pentru a îmbunătăţi climatul investiţional din România. Un obstacol pentru investiţii mai mari ale americanilor (...) în România este lipsa unei infrastructuri moderne - şosele, căi ferate, dar şi în sectorul energetic. Este o prioritate a premierului Cioloş şi una care cred că este foarte potrivită, de a adânci integrarea României în Uniunea Europeană, să utilizeze mai bine resursele pe care le are la dispoziţie de la UE - fonduri de coeziune, fonduri structurale", a afirmat Klemm, la o masă rotundă cu jurnaliştii, potrivit Agerpres.

El a explicat că fabricile au nevoie de infrastructură rutieră pentru a transporta materiile prime şi apoi produsele finite.

Ambasadorul a spus că, în cadrul unei vizite pe care a făcut-o la Iaşi, oamenii de afaceri de acolo, atât americani, cât şi români, au subliniat nevoia unei autostrăzi care să lege mai eficient acest oraş de reţeaua de şosele din România, dar şi din Europa.

"Aş vrea să încurajez companiile româneşti să ia în considerare Statele Unite ca o destinaţie pentru investiţiile lor. Preşedintele şi premierul dumneavoastră m-au rugat să mă concentrez pe dimensiunea parteneriatului strategic. Ar dori să vadă mai multe investiţii americane în România. Acest lucru nu este ceva pe care ambasadorul SUA îl poate realiza de unul singur, este nevoie ca mediul de afaceri de aici să fie favorabil pentru investiţii, atât pentru investitorii americani, cât şi pentru cei din alte state", a adăugat Hans Klemm.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

02 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8721
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0434
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4931
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3981
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9394

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie