Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

AMPRENTA COVID-19 LA STB:2000 de angajaţi trimişi în şomaj tehnic

I.GHE.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi /

Restricţiile de deplasare instituite prin ordonanţele militare şi-au pus amprenta şi asupra celei mai mari companii de transport în comun rutier din ţară, Societatea de Transport Bucureşti (STB), firmă aflată în subordinea Primăriei Generale a Capitalei. Dacă la sfârşitul lunii trecute, primarul Gabriela Firea anunţa că activitatea va fi redusă cu 35% şi observa, aşa cum susţinea, din clădirea Municipalităţii, că autobuzele şi troleibuzele circulă mai mult goale din cauza pandemiei, acum 2000 dintre cei 11.000 de angajaţi ai companiei vor fi trimişi în şomaj tehnic.

Decizia a fost luată din cauza scăderii semnificative a numărului de călători, care a dus la o reducere considerabilă a veniturilor STB, a afirmat, pentru Agerpres, Aurelian Bădulescu, viceprimarul municipiului Bucureşti.

Aurelian Bădulescu a spus: "Dintre cei 11.000 de angajaţi ai STB, 2.000 vor intra în şomaj tehnic. Asta înseamnă că vor primi doar 75% din salariul pe care până la această dată îl aveau, conform contractului colectiv de muncă, urmând că numărul acestora să nu mai crească. Este o situaţie generată de numărul scăzut de călători pe care compania îl are acum".

El a precizat că măsura este valabilă pentru perioada stării de urgenţă.

Pentru ceilalţi angajaţi programul de lucru se va reduce de la cinci la patru zile săptămânal, Bădulescu precizând că în aceste cazuri este vorba mai ales despre vatmani şi conducători de autobuze. Reducerea programului săptămânal de lucru reprezintă în fapt aceeaşi măsură pe care a luat-o compania publică de transport feroviar de persoane, CFR Călători.

În prezent, STB lucrează cu 35% din parcul auto, iar 40 de autobuze ale Capitalei deservesc zilnic rutele de la Aeroportul Otopeni până în judeţele unde sunt centre de carantină, conform măsurilor dispuse de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în urma deciziei luată în comun de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Transporturilor.

Amintim că la nivel naţional peste 1,2 milioane de contracte de muncă au fost suspendate în perioada stării de urgenţă, ceea ce înseamnă că toţi aceşti angajaţi vor fi trecuţi în şomaj tehnic.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. STB ar trebui să returneze banii de abonament. S-a modificat calitatea serviciilor!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie