ANALIZĂ PRIME TRANSACTIONFondurile Franklin Templeton scapă de acţiunile BRD şi de SIF-uri

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 iulie 2014

 • document ataşat Acţiunile deţinute de fondurile de investiţii Franklin Templeton la 30/06/2014
  apasă aici pentru a descărca.

  Portofoliu de 184,5 milioane dolari, la 30 iunie 2014

  100 de milioane de dolari, expunerea pe Petrom

  Fondurile de investiţii Franklin Templeton deţineau un portofoliu de acţiuni pe piaţa autohtonă în valoare de 184,5 milioane dolari, la 30 iunie 2014, în scădere cu 7% faţă de maximul atins la finalul anului precedent, de aproximativ 200 milioane dolari, potrivit unei analize "Prime Transaction".

  Deţinerile fondurilor FT sunt concentrate pe sectorul energetic şi cel bancar.

  Analiştii Prime Transaction arată: "În prezent, fondurile FranklinTempleton sunt printre cei mai mari inves­titori străini la BVB, cu participaţii semnificative la OMV Petrom (SNP), Banca Transilvania (TLV), Romgaz (SNG) şi BRD Groupe Societe Generale (BRD). Acţiunile OMV Petrom (1,17% din capitalul social), reprezentau cea mai mare investiţie a fondurilor Franklin Templeton la jumătatea anului, valoarea cumulată deţinută de cele cinci entităţi menţionate apropiindu-se de 100 milioane dolari".

  Faţă de începutul anului, fondurile Franklin Templeton şi-au redus uşor participatiile pe cei patru emitenţi, cele mai importante modificări având loc în cazul BRD-Groupe Societe Generale (BRD), unde participaţia fondurilor a scăzut de la 1,30%, la 0,88%, din capitalul social, remarcă analiştii.

  La jumătatea anului curent, nici unul din cele cinci fonduri urmărite nu s-a raportat cu deţineri de acţiuni la SIF Oltenia (SIF5), în comparaţie cu o participaţie cumulată de 4,38% la începutul anului. Lichidarea acţiunilor SIF Oltenia (SIF5) este o continuare a procesului de diminuare a expunerii pe acţiuni SIF început în al doilea semestru din 2013, când fondurile Franklin Templeton au vândut în întregime participaţiile de la SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Muntenia (SIF4), potrivit analiştilor.

  După OMV Petrom (96,4 milioane dolari), cele mai valoroase participaţii erau la Banca Transilvania (51,7 milioane dolari), Romgaz (18,4 milioane dolari) şi BRD-Groupe Societe Generale (18,0 milioane dolari). Valoarea deţinerii de la OMV Petrom s-a menţinut la un nivel constant faţă de începutul anului. Valoarea deţinerii de la BRD a scăzut ca urmare a reducerii expunerii pe bancă, în timp ce valoarea participaţiei de la Banca Transilvania a cres­cut cu 27,84%, în urma primirii acţiunilor gratuite rezultate din majorarea de capital social şi a creşterii preţului de tranzacţionare al titlurilor TLV în anul curent, notează Prime Transaction.

  Potrivit analiştilor, menţinerea interesului ridicat al fondurilor pentru acţiunile OMV Petrom (SNP) şi Romgaz (SNG) se datorează pers­pectivelor optimiste pe termen mediu, pe fondul implementării procesului de liberalizare a pietei gazelor şi a exploatării rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră de catre OMV Petrom.

  Cotaţii Internaţionale

  vezi aici mai multe cotaţii

  Bursa Construcţiilor

  www.constructiibursa.ro

  BTPay

  Curs valutar BNR

  19 Ian. 2021
  Euro (EUR)Euro4.8742
  Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
  Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
  Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
  Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

  convertor valutar

  »=
  ?

  mai multe cotaţii valutare

  The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
  Video

  ENGLISH SECTION

  more articles

  Pagini Aurii
  Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
  Carte - The crisis solution terminus a quo
  www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro