Abonament gratuit
Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”Videoconferinţa “Digitalizarea României şi tehnologia 5G”

ANCA BOAGIU A TRECUT LA DEMITERIDirectorul CFR Călători a fost eliberat din funcţie

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi /

Directorul CFR Călători a fost eliberat din funcţie

Liviu Cristian Pescăraşu a fost eliberat din funcţia de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie pe care o avea în cadrul Companiei CFR Călători, au anunţat, ieri, reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), într-un comunicat de presă.

Potrivit aces-tuia, demiterea domnului Pes-căraşu, dispusă de ministrul de resort Anca Boagiu (foto), a venit în urma raportului Corpului de Control al Ministrului referitor la derularea procedurilor de achiziţie publică pentru "Repararea automotoarelor seria 700, 900, 1000" de către CFR Călători.

Raportul Corpului de Control a constatat nereguli în fundamentarea preţului pentru respectiva achiziţie, precum şi absenţa avizelor de la autorităţile în domeniu pentru documentaţia tehnică, conform procedurilor.

În consecinţă, procedura de achiziţie publică a fost blocată, Anca Boagiu solicitând Consiliului de Administraţie al CFR Călători să evalueze menţinerea în funcţie a tuturor persoanelor care, conform raportului Corpului de Control, au fost depistate ca fiind implicate.

"Nu voi tolera în minister sau la oricare dintre unităţile din subordine derularea de proceduri de achiziţie care nu respectă regulile de transparenţă şi liberă concurenţă. Pentru a ne asigura că banul public este eficient cheltuit trebuie să avem achiziţii care răspund unor necesităţi reale şi care asigură lucrări de calitate la preţuri concurenţiale. La oricare altă unitate din subordine voi sesiza astfel de probleme, nu voi ezita să iau măsuri similare şi să sesizez instituţiile abilitate ale statului", a declarat ministrul Transporturilor.

Până la închiderea ediţiei, Liviu Pescăraşu nu a putut fi contactat de ziarul BURSA, pentru declaraţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie