Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

ANCOM:Mai mult de jumătate dintre conexiunile de internet mobil sunt 4G

A.I.G.
Comunicate de presă /

Mai mult de jumătate dintre conexiunile de internet mobil sunt 4G

Numărul conexiunilor 4G îşi menţine tendinţa de creştere, ajungând la aproape 11 milioane. Împreună cu conexiunile 3G (29% din total), ponderea conexiunilor de mare viteză (3G şi 4G) ajunge la 84% din totalul conexiunilor, arată datele prelucrate de ANCOM, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Traficul mediu lunar de internet mobil a crescut cu 16% în primele şase luni ale acestui an, ajungând la 3,4 GB pe locuitor. În funcţie de numărul de conexiuni active la internet mobil, la jumătatea anului 2019, Orange deţinea o cotă de piaţă de 39%, Vodafone de 24%, Grupul Telekom de 19%, ceilalţi furnizori însumând 18%.

Rata de penetrare a internetului fix la 100 gospodării era de 62% la nivel naţional, respectiv de 74% în mediul urban şi de 47% în mediul rural.

Din totalul conexiunilor la internet fix, 71% sunt conexiuni de foarte mare viteză. De altfel, peste 62% dintre conexiunile de internet fix au fibră optică.

În prima jumătate a anului 2019, traficul mediu lunar de internet fix a fost de 27 GB per locuitor, în creştere cu 4%.

În funcţie de numărul de conexiuni la internet fix, RCS&RDS deţinea o cotă de piaţă de 52%, Grupul Telekom de 22%, UPC de 12%, ceilalţi furnizori însumând 14%, conform comunicatului.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS