ANCPI: Peste 153.000 de extrase de carte funciară, eliberate online în ianuarie 2024

T.B.
Miscellanea / 12 februarie

ANCPI: Peste 153.000 de extrase de carte funciară, eliberate online în ianuarie 2024

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, online, prin intermediul platformei EPAY.ANCPI.RO, 173.782 de documente, în prima lună a anului 2024. În luna ianuarie a anului trecut, ANCPI a eliberat online 141.239 de extrase de carte funciară pentru informare şi 15.614 extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan, se arată într-un comunicat al ANCPI, remis redacţiei. Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituţiile administraţiei locale şi centrale, bănci, avocaţi, notari etc.

În luna ianuarie 2024, ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro 153.785 de extrase de carte funciară pentru informare şi 19.997 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan, informează sursa. În luna precedentă, ANCPI a eliberat online 106.936 de extrase de carte funciară pentru informare şi 13.925 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan, transmite sursa citată.

Totodată, în prima lună a anului 2024, pe platforma epay.ancpi.ro şi-au făcut cont 7.863 de utilizatori noi şi au fost înregistrate 124.948 de comenzi online, adaugă sursa menţionată.

Preţul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condiţiile în care la ghişeele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară costul este de 25 de lei, informează ANCPI. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de aşteptare este de cel mult două zile lucrătoare, arată datele comunicatului.

Preţul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei, precizează sursa.

Platforma EPAY.ANCPI.RO este gestionată de ANCPI şi poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât şi juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata poate fi efectuată cu un card bancar, se mai arată în comunicat.

În prezent, numărul proprietăţilor înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de peste 22,9 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăţi vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp, transmite ANCPI.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

unbr.ro
danescu.ro
arsc.ro
raobooks.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Feb. 2024
Euro (EUR)Euro4.9753
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5970
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2177
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8238
Gram de aur (XAU)Gram de aur298.9173

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb