ANDRA CROITORU, MINISTERUL MUNCII:"Ne îngrijorează că 47% din populaţia activă feminină nu este valorificată"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 27 aprilie 2017

"Ne îngrijorează că 47% din populaţia activă feminină nu este valorificată"

Rata de ocupare feminină pe piaţa muncii era de 53,3% în 2016, conform doamnei Andra Croitoru, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, care atrage atenţia că 47% din populaţia activă feminină nu este valorificată.

Domnia sa a declarat: "Ne îngrijorează că 47% din populaţia activă feminină nu este valorificată, potenţialul acestor femei nu este valorificat. Încercăm să găsim soluţii pentru ca rata de ocupare feminină să poată să crească".

Andra Croitoru a menţionat că interesul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale pentru încurajarea antreprenoriatului feminin se reflectă în crearea cadrului legislativ şi a politicilor publice care să asigure egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi, pe piaţa muncii şi nu numai, respectiv crearea cadrului legislativ şi a politicilor care să sprijine femeile să investească, să îşi creeze o afacere.

"Noi avem mandatul să creăm un cadru legislativ şi să corectăm situaţiile provocatoare pe care le au femeile pe piaţa muncii, precum discriminarea pe criterii de sex, hărţuirea sexuală la locul de muncă", a spus doamna Croitoru, adăugând că mandatul instituţiei mai urmăreşte reglarea diferenţelor de salarizare între femei şi bărbaţi, sprijinirea femeilor în a face parte din procesul decizional, respectiv de ocupare a posturilor de decizie.

"Programele pe care le avem noi se adresează în egală măsură femeilor şi bărbaţilor, încercând să corectăm dificultăţile pe care le au femeile în ajunge antreprenor sau atunci când sunt deja antreprenor", a menţionat Andra Croitoru, adăugând: "Noi ne ocupăm mai mult de campanii de informare, de conştientizare, sprijinim Inspecţia Muncii în găsirea soluţiilor necesare corectării situaţiilor provocatoare pe care le au femeile pe piaţa muncii".

Oficialul Ministerului a amintit că sunt foarte multe cazuri de femei care se întorc din concediu de creştere şi îngrijire a copilului şi găsesc situaţii diferite la locul de muncă. "Încercăm, totodată, să schimbăm şi mentalitatea potrivit căreia rolul exclusiv în societate al femeii este să fie mamă sau să se ocupe de sarcinile casei, încurajând-o să se implice cât mai activ în viaţa socială", a concluzionat secretarul de stat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

21 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9260
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1031
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4735
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7173
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.7214

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro