Andre Masek, PESA: "Suntem interesaţi să cooperăm cu firmele româneşti"

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii / 29 iunie 2016

Andre Masek, PESA: "Suntem interesaţi să cooperăm cu firmele româneşti"

Compania poloneză Pesa Bydgoszcz, care activează pe piaţa materialului rulant, îşi doreşte să coopereze cu firmele româneşti pentru că ţara noastră a avut o tradiţie în afacerile cu trenuri, în trecut, iar cunoştinţele locale sunt foarte puternice şi ar fi de folos companiei, consideră domnul Andre Masek, LRV marketing director pentru pieţele externe, Pesa.

Potrivit reprezentanţilor firmei, ţara noastră este a doua cea mai mare piaţă de tramvaie şi trenuri din Europa Centrală, după Polonia.

Pesa este prezentă în ţara noastră în Cluj, unde compania a livrat, în 2012, patru tramvaie, în valoare de 6 milioane de euro. De asemenea, compania intenţionează să facă o ofertă către CFR Călători.

"Ştim că CFR Călători are în plan lansarea licitaţiei pentru achiziţia de trenuri şi intenţionăm să facem o ofertă care să răspundă nevoilor şi cerinţelor operatorului şi pasagerilor. Sperăm ca şi oraşele din România să anunţe cât mai repede licitaţii pentru achiziţia de noi tramvaie, întrucât la nivelul fiecărui oraş este nevoie de noi vehicule", a declarat Liviu Pecican, director de marketing pentru pieţele din Vest al Pesa Bydgoszcz.

Totodată, atât România, cât şi Europa de Est reprezintă pieţe cu un potenţial ridicat pentru Pesa, privind furnizarea de material rulant, deoarece ţările din această regiune au nevoie de înnoirea vehiculelor pentru transport public pe şine.

"Piaţa din România şi Europa de Est este în creştere şi datorită disponibilităţii fondurilor acordate de Uniunea Europeană care doreşte să încurajeze traficul pe calea ferată şi transportul public, în special pe şină. Ca şi în celelalte ţări, şi în România există oportunităţi de afaceri în acest domeniu, datorită intenţiei de promovare a acestui mod de transport", a declarat Karolina ¯y³ka- Mruz, LRV director de marketing Pesa.

Pesa Bydgoszcz are în curs de finalizare un nou tren tip 730M pentru Căile Ferate din Belarus, care va fi livrat până la sfârşitul lunii iulie.

"În data de 22 iulie, noul DMU destinat căilor ferate din Belarus se va afla la graniţa cu Belarus. În prezent vehiculul se află în stadiul de montare finală", a mai afirmat Liviu Pecican.

În afară de piaţa din România, Pesa a livrat şi continuă să livreze produse în ţări precum Germania, Rusia, Italia, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Kazahstan, Belarus şi Lituania.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro