ANDREEA PAUL: "România poate obţine un plus de 30 de miliarde de euro la PIB până în anul 2025"

Ioana Dogaru
Politică / 5 octombrie 2015

România poate obţine un plus de 11% la PIB, până în anul 2025, prin diminuarea dezechilibrelor de gen până la nivelul celor mai bune practici europene, se arată într-un comunicat de presă al Andreei Paul, prim-vicepreşedinte PNL:

Asta înseamnă încă 30 de miliarde de euro la PIB-ul obţinut în anul 2025, se mai precizează în comunicat.

Andreea Paul menţionează: "Estimările mele au luat în calcul prognozele PIB în condiţiile standard de creştere economică, la care am aplicat metodologia pe care o propune compania McKinsey în raportul recent publicat, în septembrie 2015, şi care atrage atenţia unui potenţial de 12 trilioane de dolari la creşterea economică globală până în anul 2025: "How advancing women's equality can add $12 trillion to global growth". Acelaşi raport indică România printre cele trei ţări cu cel mai ridicat potenţial de creştere, alături de Polonia şi Slovacia, în regiunea Europei de Est şi a Asiei Centrale".

Potenţialul de creştere economică suplimentară de 30 de miliarde de euro, adică un plus de 1.500 de euro la PIB pe locuitor în România anului 2025, poate fi obţinut printr-o politică echilibrată de gen în economie, în politică şi în societate, la standardele cele mai ridicate europene, potrivit sursei citate.

Acest potenţial echivalează cu fondurile structurale şi de coeziune pe care nu am reuşit să le absorbim în integralitate pentru perioada 2007-2014. Echivalează cu eforturile pentru absorbţia a trei sferturi din fondurile alocate ţării noastre pentru ciclul financiar 2014-2020.

Andreea Paul a adăugat: "Acest potenţial al femeilor încă insuficient valorificat economic şi politic echivalează cu PIB-ul generat în anul 2014 de oricare două regiuni cumulate ale României din cele 8 regiuni de dezvoltare".

Excepţie face doar regiunea Bucureşti-Ilfov, care are ea însăşi un aport la PIB mai mare decât oricare celelalte două regiuni cumulate, se arată în comunicat

Acest potenţial al politicilor mai echilibrate de gen echivalează cu contribuţia a trei judeţe - Timiş, Cluj şi Braşov - de 11%, la formarea PIB în anul 2025.

Andreea Paul a concluzionat: "Aşadar, puterea economică a parităţii de gen nu mai poate fi în niciun chip neglijată. Nu vorbim despre situaţii teoretice, ideale, de echilibre perfecte de gen, ci despre diminuarea dezechilibrelor grave de gen prin aplicarea celor mai bune reţete care funcţionează deja în Europa".

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9149
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.8944

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb