ANGELA FILOTE, REPREZENTANŢA CE ÎN ROMÂNIA:"Investiţiile sunt elementul cheie în strategia de competitivitate"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 26 februarie 2016

Investiţiile sunt elementul cheie în strategia de competitivitate, potrivit afirmaţiilor doamnei Angela Filote, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, care susţine că, odată ce avem şansa de a beneficia de fonduri europene nerambursabile, "ar fi ideal să vedem mult mai puţine cazuri de fraudă şi mult mai multe situaţii în care aceste fonduri şi-au atins scopul".

Domnia sa a declarat ieri, în cadrul unei dezbateri pe tema competitivităţii, că o mai bună coordonare inter-instituţională în privinţa punerii în practică a strategiei de competitivitate este o condiţionalitate "ex-ante" pentru finanţările din perioada 2014-2020.

Totodată, Angela Filote a adus în atenţie creşterea nivelului de trai, ca o componentă importantă a competitivităţii. "Dacă avem creştere economică, dar nu avem o creştere a nivelului de trai, nu am făcut nimic", a subliniat reprezentantul CE.

Ministerul Economiei vrea să înfiinţeze un Comitet Interministerial de Competitivitate

Ministerul Economiei vrea să înfiinţeze un Comitet Interministerial de Competitivitate, care să se ocupe cu implementarea Strategiei Naţionale de Competitivitate, Hotărârea de Guvern în acest sens urmând să fie adoptată în cel mult două săptămâni, a anunţat, ieri, vicepremierul Costin Borc. Domnia sa a adăugat că strategia are rolul să coordoneze politicile publice cu impact asupra competitivităţii economice.

Andreea Paul, prim-vicepreşedintele PNL, a propus un act normativ în baza căruia să fie înfiinţat Consiliul Naţional de Competitivitate (CoNaCo), care să identifice cele mai scurte şi mai eficiente metode de creştere a nivelului de trai al românilor. Potrivit afirmaţiilor sale, ţelul României este dublarea veniturilor medii pe cap de locuitor, astfel încât să atingem nivelul mediu de trai european. "Acesta este obiectivul României într-un termen rezonabil: să atingem nivelul de trai european", a declarat, ieri, domana Paul, adăugând că "trăim într-o eră a digitalizării, a tehnologizării, a inovării şi creativităţii, care ne permit să recuperăm infinit mai repede decalajele de dezvoltare care ne despart de nivelul mediu european".

Andreea Paul a amintit că vârful de dezvoltare economică a României a fost atins în 1984 (0,33% din PIB-ul mondial), iar la trei decenii distanţă, economia noastră reprezintă tot 0,33% din PIB-ul lumii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro