ANGELA MERKEL:"Un acord al Brexitului este posibil până la 31 octombrie"

I.A.M.
Internaţional /

Angela Merkel (Sursă foto: Twitter)

Angela Merkel (Sursă foto: Twitter)

Cancelarul german Angela Merkel a precizat joi că un acord al Brexitului cu Regatul Unit este posibil până la 31 octombrie, ci nu doar în "30 de zile", relatează AFP.

"I-am spus (premierului britanic Boris Johnson) că, ceea ce vrei să faci în doi sau trei ani, poţi să faci în 30 de zile sau (...) până la 31 octombrie", a declarat Merkel într-o vizită la Haga.

Cancelarul a anunţat miercuri, la Berlin, unde l-a primit pe Johnson, că este posibil să se ajungă, în "30 de zile" la un acord negociat în vederea unei ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE).

Evocarea celor 30 de zile era "simbolică" şi avea scopul să arate că britanicii pot, dacă doresc, să ajungă la un acord "în puţin timp", a declarat ea joi, într-o conferinţă de presă comună cu premierul olandez Mark Rutte.

"Marea Britanie a anunţat că vrea să părăsească UE la 31 octombrie" şi "că, până atunci, trebuie să lucrăm (la un acord), dacă ambele părţi au voinţa de a ajunge la unul", a spus ea.

După vizita sa la Berlin, Boris Johnson a efectuat joi o vizită la Paris, unde a fost primit de către preşedintele francez Emmanuel Macron, scrie AFP.

"Cred că putem avea un acord şi un acord bun" în vederea unui Brexit la 31 octombrie, a declarat Johnson la sosirea sa la Palatul Elysee.

Emmanuel Macron s-a arătat mai prudent, dar s-a declarat, la rândul său, "încrezător" în faptul că poate fi găsită o soluţie "în următoarele 30 de zile" între Londra şi Cei 27.

Negocierile cu privire la o ieşire negociată a Regatului Unit din blocul european se lovesc, în prezent, de mecanismul numit "plasa de siguranţă" ("backstop") prevăzut în acordul încheiat între Londra şi UE.

Această dispoziţie controversată este un fel de poliţă de asigurare a UE, transmite aceiaşi sursă.

Ea vizează să evite reapariţia, după Brexit, a unei frontiere între Irlanda de Nord şi Republica Irlanda, la sud, care riscă altfel să retrezească un conflict pe insulă.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Da e posibil. Dar asta va aduce o explozie euro/usd pana spre 1.20 in doar 2-3 luni. O fi bine, tanti Merkel ?

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS