Antibiotice SA Iaşi ar putea acorda dividende de 15,45 milioane lei

DORU MOCANU, Iaşi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Consiliul de Administraţie al companiei farmaceutice Antibiotice SA Iaşi (simbol ATB, la categoria I a Bursei de Valori Bucureşti) a convocat, pentru data de 24 aprilie 2014, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, pe ordinea de zi a acestei şedinţe figurând, printre altele, şi aprobarea repartizării profitului net pe anul 2013, fixarea dividendului brut pe acţiune şi stabilirea termenului de plată. Conform proiectului de hotărâre, Antibiotice SA ar putea repartiza acţionarilor dividende în valoare totală de 15.459.094 lei, din care dividendele cuvenite acţionarului majoritar (Ministerul Sănătăţii) se ridică la valoarea de 8.195.990 lei, iar cele cuvenite celorlaltor acţionari persoane fizice şi juridice sunt în sumă de 7.263.104 lei. Astfel, valoarea dividendului brut pe acţiune pentru anul financiar 2013 este de 0,02302729 lei, plata dividendelor aferente anului 2013 urmând să se efectueze începând cu data de 15 octombrie 2014.

Pentru anul 2013, Antibiotice SA Iaşi a raportat că va repartiza un profit de 31.380.855 lei, din care 15.459.094 lei reprezintă dividendele, rezerva legală se ridică la 1.828.865 lei, iar 14.092.896 lei au fost destinaţi ca surse proprii de finanţare şi alte repartizări din profit, prevăzute de lege. "Consecvenţi politicilor noastre cu privire la creşterea cifrei de afaceri, reducerea costurilor şi punerea în piaţă de noi produse la preţuri mai accesibile care să conducă la înregistrarea de economii atât la populaţie, cât şi la bugetul statului, acordăm în continuare o atenţie deosebită Programului investiţional pentru această perioadă şi în mod deosebit celui din anul 2014. Acest Program prevede retehnologizarea şi dezvoltarea actualelor capacităţi de producţie şi crearea unora noi, modernizarea sistemelor de producere şi distribuţie a utilităţilor tehnologice şi a energiei electrice, modernizarea laboratoarelor pentru menţinerea normelor de bună practică", susţine managerul companiei ieşene, Ioan Nani, într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti.

Antibiotice SA Iaşi se află pe locul 11 în topul celor mai mari jucători de pe piaţa internă, cu o cotă de 2,5% în perioada octombrie 2012-septembrie 2013, şi este unul dintre marii exportatori de medicamente din ţara noastră, livrările sale externe atingând anul trecut 26,9 milioane de dolari, în creştere cu 34% faţă de nivelul din 2012 (20,07 milioane de dolari). Anul trecut, exporturile au reprezentat aproximativ 30% din cifra totală de afaceri. Compania exportă produse farmaceutice finite şi substanţă activă în 60 de state la nivel mondial, prin intermediul a peste 100 de parteneri. Cele mai importante pieţe străine de desfacere ale producătorului ieşean sunt Statele Unite ale Americii, Africa de Nord, Europa, Rusia şi CSI, precum şi Orientul Mijlociu.

În acest moment, activitatea Antibiotice SA Iaşi se ghidează după un plan de dezvoltare pe termen mediu şi lung, care are la bază şase mari direcţii numite "piloni strategici". Aceştia sunt internaţionalizarea afacerii, transformarea continuă a nomenclatorului de produse, respectiv optimizarea portofoliului de produse şi accelerarea ritmului de înnoire a acestuia. Ceilalţi piloni strategici de dezvoltare, nu mai puţin importanţi, sunt: adaptarea resursei umane la orientarea strategică de acţiune, reducerea costurilor de operare, orientarea culturii organizaţionale spre inovare şi performanţă, protejarea capitalului de lucru.

Principalul acţionar al companiei farmaceutice ieşene este Ministerul Sănătăţii, cu 53,0173% din acţiuni. La data de 23 octombrie 2013, diferenţa de titluri era deţinută de SIF Oltenia (11,3712%) şi de alţi acţionari (35,6115%).

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS