ICT

ANTONIOS MOUZAS, CEO VISTA BANK ROMANIA:"Ne dorim să avem un rol crucial în piaţa bancară din România"

Ramona Radu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 mai 2019

"Ne dorim să avem un rol crucial în piaţa bancară din România"

După ce a fost preluată de Grupul Vardinogiannis, Marfin Bank Romania se numeşte, de astăzi, Vista Bank Romania

Marfin Bank Romania, parte a Grupului Vardinogiannis, îşi schimbă numele în Vista Bank Romania, începând de astăzi, 21 mai, propunându-şi să ocupe, în viitorul apropiat, un loc important în piaţa bancară din ţara noastră şi să îşi dubleze cota de piaţă, de la 0,5% la 1%, a afirmat, ieri, Antonios Mouzas, CEO Vista Bank Romania, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Domnia sa a declarat: "Pe termen scurt, obiectivul nostru vizează dublarea cotei de piaţă până la 1% şi crearea unui model de afaceri profitabil şi durabil pentru a putea participa la viitoarea consolidare a pieţei. Graţie sprijinului din partea grupului Vardinogiannis, noua Vista Bank Romania va oferi servicii personalizate, mai bune şi va prezenta soluţii financiare personalizate. Avem o încredere puternică în potenţialul pieţei româneşti, unde suntem hotărâţi să jucăm un rol crucial într-un mod durabil, cu perspective pe termen lung".

Vista Bank Romania se adresează companiilor medii şi persoanelor fizice cu venituri peste medie, în special companiilor cu vânzări între 3-50 de milioane de euro şi persoanelor fizice care au un venit lunar net de peste 5.000 de lei, a mai precizat CEO-ul instituţiei bancare.

Potrivit domnului Mouzas, schimbarea numelui Marfin Bank Romania în Vista Bank Romania reprezintă ultima etapă a unui proces de consolidare a afacerii, începută anul trecut prin majorarea capitalului cu 30 milioane de euro.

Banca are ca obiectiv deschiderea unei reţele de 30 de sucursale - nouă în Capitală şi alte 21 în marile oraşe ale ţării, a mai precizat Antonios Mouzas, adăugând că noua strategie a instituţiei bancare vizează un model de business în care fiecare client are propriul său manager de servicii financiare şi primeşte soluţii personalizate.

Domnia sa a mai menţionat că banca îşi doreşte să finanţeze economia reală, vizând sectore de activitate precum producţia, manufactura sau serviciile, urmărind crearea unui model de afaceri profitabil şi durabil pentru a putea participa la viitoarea consolidare a pieţei.

Potrivit reprezentanţilor săi, Vista Bank Romania se situează pe locul 22 din cele Y35 de bănci din ţara noastră, Vista Bank Romania se situează pe locul 22 din cele 35 de bănci din România în funcţie de valoarea activelor.

"Piaţa bancară de aici este dificilă, prin definiţie - sunt 35 de bănci în România. Dar noi am ştiut acest lucru încă de la început şi credem că poţi face faţă concurenţei din piaţă, atât timp cât îţi urmezi planul de afaceri şi vii cu oferte personalizate. Ştim unde ne situăm, la nivelul pieţei bancare din România şi vrem să ne îndeplinim obiectivele", a explicat CEO-ul Vista Bank Romania.

Banca a încheiat anul 2018 cu un profit net de 10,7 milioane de lei şi cu o valoare a capitalului de 295 milioane de lei. În primele patru luni ale anului 2019, veniturile din exploatare s-au dublat, nivelul creditelor neperformante a scăzut dramatic, iar raportul dintre valoarea creditelor şi a depozitelor a ajuns la 55%, rezultate care indică excelenta rată de lichiditate a băncii, au mai spus reprezentanţii Vista Bank Romania.

Conform acestora, la sfârşitul lunii aprilie, soldul împrumuturilor a fost de 0,95 miliarde de lei, în timp ce valoarea cumulată a depozitelor a fost de 1,8 miliarde de lei.

În România sunt tot mai mulţi oameni bine pregătiţi, pe care toate băncile din ţară încearcă să îi recruteze, iar Vista Bank Romania are, în prezent, 270 de angajaţi.

Grupul Vardinogiannis, care a achiziţionat anul trecut Marfin Bank, este unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din sud-estul Europei, cu activităţi care includ energia, rafinăriile petroliere, peste 1.400 de benzinării, producţia şi distribuţia energiei electrice, transportul maritim, sectorul financiar, media şi divertisment. Vânzările grupului au ajuns la 9,5 miliarde de euro în 2018, EBITDA a fost de aproximativ 495 de milioane de euro, capitalurile proprii de peste 1,1 miliarde de euro şi peste 2.500 de angajaţi. Grupul este implicat în activităţi financiare şi bancare începând din 1990.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro