Abonament gratuit

ANUL TRECUT:1.500 de pacienţi români au cheltuit peste 3 milioane de euro pentru tratamente în spitalele PremiQaMed din Viena

V.R.
Comunicate de presă /

1.500 de pacienţi români au cheltuit peste 3 milioane de euro pentru tratamente în spitalele PremiQaMed din Viena

1 din 6 pacienţi internaţionali ai PremiQaMed este român Austria este prima opţiune pentru români în privinţa turismului medical

Grupul PremiQaMed, unul dintre cei mai mari operatori de spitale private din Austria şi una dintre principalele destinaţii pentru turism medical din Europa, a primit, anul trecut, în unităţile sale medicale din Viena, 1.500 de pacienţi români care au cheltuit peste 3 milioane de euro în total pe tratamente şi îngrijiri medicale, potrivit unui comunicat de presă al PremiQaMed.

În primul trimestru al anului 2020, PremiQaMed a primit 350 de pacienţi din România, comparativ cu 450 în aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai mult, de când graniţele s-au deschis la jumătatea lunii iunie pentru cetăţenii români, Grupul a primit 70 de pacienţi din România şi estimează aproximativ 100 în luna iulie.

Până la finalul anului, Grupul estimează că 1.250 de români vor veni la tratament în regim de internare sau ambulator, vara acestui an urmând să fie mai aglomerată decât oricare altă perioadă a anului.

Costul mediu pentru tratamentele în regim de internare este de aproximativ 7.000 de euro, în funcţie de condiţia medicală, în timp ce pentru diagnosticare/tratamentele în regim ambulator costurile variază între 300 - 2.000 euro, de la caz la caz.

În fiecare an, PremiQaMed întâmpină aproximativ 8.000 de pacienţi internaţionali. România este una dintre primele cinci ţări, alături de Rusia, Germania, Ucraina şi Serbia, de unde vin pacienţii internaţionali la spitalele PremiQaMed. De fapt, 1 din 6 pacienţi internaţionali ai PremiQaMed este român (aproximativ 17-18% din totalul pacienţilor internaţionali).

Per ansamblu, cele mai căutate servicii medicale, la spitalele PremiQaMed, sunt diagnosticarea şi pachetele de Check-Up (investigaţii preventive cu preţ pauşal). Specializările medicale cel mai frecvent accesate de către pacienţi sunt: oncologie (servicii de diagnosticare, biopsie, imunoterapie, chimioterapie, a doua opinie oncologică, chirurgie minim invazivă); chirurgie (oncologică, ginecologică, ortopedică, gastro-enterologică, urologică, neurochirurgie); ginecologie (chirurgie minim invazivă); ortopedie (chirurgie endoprotetică - şold sau genunchi, precum şi traumatologie sportivă); urologie (intervenţii minim invazive pentru bolile prostatei); diagnosticare; cardiologie (cateterism cardiac, ablaţii împotriva aritmiei); boala Parkinson; oftalmologie.

Cu al doilea cel mai mare număr de doctori la 100.000 de locuitori din Uniunea Europeană şi unul dintre cele mai puternice sisteme medicale de pe continent, Austria este actualmente una dintre principalele destinaţii de turism medical din Europa.

Potrivit Biroului comercial al Ambasadei Austriei la Bucureşti, pentru peste 4.000 de pacienţi români, Austria este, an de an, prima opţiune pentru români în ceea ce priveşte turismul medical.

În Austria, sunt aproximativ de 265 de spitale, mai mult de 900 de clinici ambulatorii, peste 70 de centre de reabilitare, peste 800 instituţii de îngrijire bătrâni, 30 de centre de geriatrie şi 9 aziluri.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. astea-s numai persoanele de ,,intretinere" a parlamentarilor si altor ,,vedete" din RO

    Precis! Din ăia cu pensii speciale.

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie