ANUL TRECUT FAŢĂ DE 2018Transgaz - profit net preliminar de circa 350 milioane de lei, în scădere cu 29%

Melania Agiu
Ziarul BURSA #Companii /

Compania Transgaz a raportat, pentru anul trecut, un profit net preliminar de 349,48 milioane de lei, în scădere cu 29% faţă de cel realizat în 2018, potrivit raportului publicat, ieri, pe BVB.

Anul trecut, veniturile din activitatea de exploatare, înainte de activitatea de echilibrare şi de construcţii, ale Transgaz au ajuns la 1,57 miliarde de lei, cu 2% sub cele din situaţiile financiare de la finalul lui 2018, înregistrându-se, astfel, o scadere de 32,88 milioane de lei. Cheltuielile din exploatare, înainte de echilibrare şi de activitatea de construcţii, au crescut cu 13% faţă de anul 2018, nivelul acestora fiind cu 131,90 milioane de lei mai mare.

În perioada analizată, profitul din exploatare s-a situat la valoarea de 396,704 milioane de lei, de la 561,484 milioane de lei, în 2018. Datoriile totale ale societăţii de stat s-au ridicat, la finalul anului trecut, la 1,929 miliarde lei, faţă de 1,283 miliarde lei, de la an la an.

În intervalul ianuarie - decembrie 2019, cantitatea totală de gaze transportate a fost mai mare cu 6.450.960 MWh, faţă de anul 2018, cu o influenţă pozitivă de 22,64 milioane de lei, se menţionează în raportul companiei.

Compania are o capitalizare de 4 miliarde de lei.

Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Trans­port (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay

ENGLISH SECTION

more articles

Conferinţele Teatrului Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS