Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”Conferinţa BURSA “FONDURILE EUROPENE”

AOAR susţine necesitatea unei economii performante în ţară

A.A.
Comunicate de presă /

AOAR susţine necesitatea unei economii performante în ţară

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România, denumită în continuare AOAR, constată cu îngrijorare îndepărtarea progresivă a economiei României de la obiectivul atingerii unei rate sustenabile de creştere pe termen lung, pe fondul adâncirii deficitului de cont curent şi al accelerării importurilor, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Angajamentele asumate de autorităţi, care presupuneau respectarea unor condiţii şi calendare de implementare par a fi dispărut de pe agenda publică.

AOAR invită compania partidelor politice, ai patronatelor, sindicatelor, precum şi reprezentanţii societăţii civile la punerea în dezbatere a unor teme reale, legate de soluţii concrete pentru creşterea încrederii mediului de afaceri în posibilitatea de adoptare şi implementare transparentă, documentată şi realistă a unor politici publice capabile să determine mediul de afaceri să facă investiţii, îndeosebi în sectoare care pot asigura o reechilibrare progresivă a balanţei comerciale, se mai anunţă în comunicat.

AOAR susţine ferm necesitatea continuării reformelor structurale şi crearea în Romania a unei economii performante, pentru a putea discuta, în mod realist şi pragmatic, despre adoptarea monedei euro.

AOAR cere tuturor decidenţilor politici să facă eforturi consistente pentru a fundamenta măsurile economice pe care le propun, implicând mai mult expertiza economică românească, acceptand şi stimulând dezbaterile deschise între specialişti, indiferent de viziunile lor.

România are nevoie de întreaga competenţă autohtonă, de mediul academic, de analiştii economici şi de antreprenorii români care să propună, împreună, decidenţilor politici soluţii şi alternative, toate având ca obiective centrale adoptarea de către România a monedei euro şi creşterea gradului de integrare a economiei româneşti în ansamblul economiei UE.

AOAR susţine ferm reluarea urgentă a dezbaterilor publice vizând viitorul economic al Romaniei în UE, modernizarea radicală a sistemului educaţional şi pregătirea forţei de muncă pentru a răspunde cerinţelor secolului XXI.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Topul Naţional al Firmelor 2019
Energy Transition 2019
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Topul Firmelor din Municipiul Bucuresti 2019www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS