APĂ POTABILĂ ÎN SUDUL JUDEŢULUI CLUJ:Proiect POIM, aprobat astăzi de Comisia Europeană

I.M.
Fonduri Europene /

Proiect POIM, aprobat astăzi de Comisia Europeană

Peste 16.500 locuitori din zona de sud a judeţului Cluj vor avea acces la apă potabilă de calitate datorită proiectului aprobat astăzi de Comisia Europeană, pentru dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare în regiunea Turda - Câmpia -Turzii, informează un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Finanţat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare, proiectul are o valoare de 155 milioane euro, din care 110 milioane fiind fonduri europene şi 45 cofinanţare naţională.

Acesta va asigura accesul la servicii de apă şi canalizare în 13 localităţi din judeţul Cluj, reunite în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Apa Văii Arieşului, astfel: Aiton, Călăraşi, Câmpia Turzii, Ciurila, Luna, Mihai Viteazu, Petreştii de Jos, Ploscoş, Sănduleşti, Tureni, Turda, Tritenii de Jos şi Viişoara. 14.000 locuinţe vor fi racordate la sistemul de canalizare.

Proiectul prevede reabilitarea a 104 km reţea transport apă şi extinderea actualei reţele cu alţi 250 km conducte. Sistemul de canalizare va fi şi acesta reabilitat pe o lungime de reţea de 48 km şi extins cu 130 noi km. Vor fi construite în plus 48 noi staţii de pompare şi vor fi adăugate alte două staţii de tratare a apelor uzate, mai informează comunicatul citat.

Proiectul va fi implementat până la sfârşitul anului 2023.

Pentru perioada 2014 - 2020 România beneficiază de o alocare de peste 22 miliarde euro prin Politica de Coeziune, din care peste 9 miliarde aferente Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM), gestionat de Ministerul Fondurilor Europene.

Proiectului aprobat astăzi are ca aplicare investiţii în alimentarea cu apă şi canalizare şi investiţii în colectarea şI tratarea apei uzate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS