ARA Europe & Gheorghe Iaciu vând parcul comercial Doraly Expo Market către WDP

F.D.
Companii / 1 aprilie

Andrei Văcaru, CEE Head of Capital Markets în cadrul iO Partners

Andrei Văcaru, CEE Head of Capital Markets în cadrul iO Partners

Compania de consultanţă imobiliară iO Partners anunţă vânzarea Expo Market Doraly către WDP. Echipa iO Partners a consiliat vânzătorii - ARA Europe şi investitorul român Gheorghe Iaciu, cel care a fondat Expo Market Doraly în 1993, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Expo Market Doraly este cel mai longeviv parc comercial en-gros, cash & carry şi retail din România. Situat în nord-estul Bucureştiului, acoperă o suprafaţă de 110.000 de metri pătraţi şi cuprinde un total de 37 de pavilioane, unde activează peste 400 de comercianţi.

"Suntem încântaţi să finalizăm o astfel de tranzacţie complexă cu o proprietate atipică, dar cu fundamente extrem de solide şi să aducem împreună o oportunitate unică şi investitorul potrivit. După ce anul trecut a înregistrat un volum de tranzacţii de aproximativ 500 de milioane de euro, reprezentând cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani, în concordanţă cu tendinţele globale, 2024 a avut un început bun, cu tranzacţii de aproape 300 de milioane de euro închise în primul trimestru. Acesta este un semnal pozitiv care confirmă prognoza noastră privind creşterea activităţii pe piaţa imobiliară comercială", a declarat Andrei Văcaru, CEE Head of Capital Markets în cadrul iO Partners.

Principalele puncte forte ale Expo Market Doraly în atragerea unui investitor instituţional precum WDP sunt cei 31 de ani de creştere continuă, indiferent de contextul economic, baza solidă de chiriaşi loiali şi locaţia excepţională între cele două centuri rutiere, cu acces facil dinspre centrul Bucureştiului, făcându-l ideal pentru a aproviziona eficient comercianţii şi business-urile din Capitală şi din regiunea sud-estică a României.

Domnul Gheorghe Iaciu, reprezentând Vânzătorul, a spus:

"În demersul nostru de a găsi cea mai bună soluţie pentru evoluţia Doraly, în concordanţă cu aşteptările chiriaşilor şi satisfacţia clientului final, am identificat WDP ca fiind unic, pentru a maximiza potenţialul proprietăţii. Expo Market Doraly este un activ rezilient, cu un portofoliu puternic de chiriaşi de producători, importatori şi distribuitori, unde clienţii pot găsi o gamă largă de produse la preţuri foarte competitive, un centru comercial în continuă evoluţie şi creştere. Jeroen Biermans, cu experienţa sa la nivel de Master Class în domeniul logisticii, şi WDP, cu puterea sa financiară, reprezintă elementul de care Doraly avea nevoie pentru a evolua. Suntem parteneri de încredere şi întreaga echipă se angajează să creeze valoare pentru părţile interesate ale Doraly. Vă mulţumim că aţi acceptat Doraly în familia WDP!"

WDP este al doilea cel mai mare proprietar de spaţii industriale-logistice din România. WDP are o prezenţă puternică pe piaţa locală, cu un portofoliu de aproape 1,7 milioane de metri pătraţi. Parcurile industriale ale companiei sunt situate în întreaga ţară, în toate principalele zone urbane.

Împreună cu WDP, care va efectua asset managementul activului, domnul Iaciu şi echipa actuală de property management vor continua să administreze proiectul.

"Ne bucurăm că am achiziţionat acest activ promiţător, care completează portofoliul nostru existent din România. Aşteptăm cu nerăbdare să continuăm succesul Expo Market Doraly şi să facem din aceasta o afacere şi mai puternică, facilitând creşterea viitoare împreună cu domnul Iaciu şi echipa sa de profesionişti experimentaţi. Aş dori să mulţumesc ambilor vânzători pentru procesul de tranzacţionare extrem de profesionist şi iO Partners pentru prezentarea oportunităţii către noi" - a declarat Jeroen Biermans, Country Manager WDP România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb