Abonament gratuit

"ArcelorMittal" vrea sprijinul "Cassa Depositi e Prestiti" în oferta pentru "Ilva"

Ziarul BURSA #Internaţional /

"ArcelorMittal" vrea sprijinul "Cassa Depositi e Prestiti" în oferta pentru "Ilva"

"ArcelorMittal", cel mai mare grup siderurgic din lume, i-a cerut băncii italiene de stat "Cassa Depositi e Prestiti" (CDP) să-i sprijine oferta pentru oţelăria "Ilva", în condiţiile în care gigantul luptă cu alţi doi ofertanţi pentru această uzină, anunţă cotidianul Il Sole 24.

Săptămâna trecută, guvernul italian a extins până la data de 30 iunie termenul pentru prezentarea ofertelor angajante destinate celei mai mari fabrici de oţel din Europa (după capacitatea de producţie), anunţând că timp de patru luni va analiza aspectele de mediu ale ofertelor.

Guvernul de la Roma a preluat, în 2015, administrarea fabricii care este neprofitabilă, urmărind astfel să încerce să salveze aproape 16.000 de locuri de muncă, respectiv să cureţe fabricile poluante ale acesteia, situate în Taranto.

Ondra Otradovec, şeful departamentului de fuziuni şi achiziţii din cadrul "ArcellorMittal", consideră preluarea "Ilva" drept "strategică". Domnia sa a menţionat că va depune oferta pentru "Ilva" în parteneriat cu grupul "Marcegaglia" din Italia.

Otradovec a mai spus că "ArcelorMittal" vrea să cumpere 85% din "Ilva", iar "Marcegaglia" - 15%, dacă CDP nu se va alătura în procesul de ofertă.

În cursa pentru "Ilva" se mai află compania siderurgică italiană nelistată "Arvedi" şi rivalul turc "Erdemir".

În ultimele zile, CDP, care şi-a exprimat în mod public interesul pentru cumpărarea unei deţineri minoritare la "Ilva", s-a întâlnit cu reprezentanţii "Arvedi" şi "Edemir", conform unor surse cittate de Reuters.

CDP a refuzat să facă vreo declaraţie în acest sens,

"Ilva" a realizat 4.000 disponibilizări şi a obţinut un credit punte de 1,1 miliarde de euro pentru finanţarea operaţiunilor care au legătură cu mediul.

Fabrica a fost pusă sub administrare judiciară în 2013, după ce magistraţii au sechestrat active de 8,1 miliarde de euro aparţinând foştilor proprietari - familia Riva, din cauza acuzaţiilor de poluare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie