Argus Constanţa va împrumuta 70 milioane de lei de la Banca Transilvania

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Producătorul de ulei alimentar Argus Constanţa (UARG), deţinut de SIF Oltenia, va contracta un credit de 70 de milioane de lei (15,8 milioane de euro) pe 12 luni de la Banca Transilvania (TLV), împrumut destinat cumpărării de materie primă.

Fondurile vor fi utilizate pentru cumpărarea de seminţe de floarea soarelui şi de ulei brut de floarea soarelui, potrivit unei decizii AGA, se arată într-un raport transmis luni de companie Bursei de Valori Bucureşti.

Argus va constitui garanţii pentru credit constând inclusiv din imobile şi utilaje de producţie.

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a mai decis şi prelungirea pentru 12 luni a unui alt credit de la Banca Transilvania de 7,5 milioane de lei (1,7 milioane de euro), scadent în luna august. Garanţiile constituite iniţial pentru acest împrumut vor fi menţinute.

SIF Oltenia controlează Argus Constanţa, la care deţine un pachet de 85,75% din acţiuni, informează Mediafax.

Argus a înregistrat în primul trimestru din acest an pierderi de 111.000 de lei, cu mult mai reduse faţă de rezultatul negativ de 4,5 milioane lei din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Compania mizează în acest an pe venituri de 191,7 milioane lei, în creştere cu 34% faţă de anul trecut, şi pe un profit brut de 5,9 milioane lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionari în luna aprilie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS