Art safari a strans peste 32.000 de participanti

A.P.
Comunicate de presă / 30 septembrie 2020

Art safari a strans peste 32.000 de participanti

Un număr de 32.405 de persoane au participat la ediţia a 7-a Art Safari, un eveniment dedicat artei în România, desfăşurat pe o perioadă de două săptămâni, anunţă un comunicat de presă al Art Safari.

Muzeul temporar, deschis în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi şi a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

Evenimentul a avut loc în perioada 11-27 septembrie 2020 şi a fost organizat sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti şi al UNESCO România, şi a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Municipiului Bucureşti şi cu Institutul Cultural Român.

Preferatele publicului vizitator au fost Night Tours. Aproape 3.000 de vizitatori au vizitat muzeul noaptea, o experienţă destinată unor grupuri restrânse de vizitatori, care a cuprins tururi ghidate personalizate, live drawing, dar şi abordări multisenzoriale, precum recitaluri de jazz ori muzică de cameră.

Pentru prima dată în istoria ediţiilor Art Safari, muzeul temporar şi-a prelungit programul de vizitare cu o săptămână, la recomandarea ministrului Culturii Bogdan Gheorghiu, astfel încât toţi vizitatorii care achiziţionaseră online bilete să aibă timp să viziteze muzeul, având în vedere decalarea acesului interior, în contextul măsurilor de prevenţie sanitară.

Ioana Ciocan, Director Art Safari Bucureşti, a spus: "Efortul uriaş al echipei de a organiza un eveniment de o asemenea anvergură în contextul pandemiei a fost răsplătit pe măsură de entuziasmul vizitatorilor. Ne-am bucurat încă o dată să vedem cozi la artă, aşa cum se întâmplă la toate expoziţiile internaţionale de prestigiu. Sper că am reuşit să oferim iubitorilor de frumos o experienţă de vizitare contemporană, perfect adaptată vremurilor în care trăim. A fost o ediţie de colecţie!".

Vlad Babenco, coordonatorul echipei de voluntari din cadrul Art Safari 2020, a declarat: "La succesul celei de-a 7-a ediţii Art Safari a contribuit şi efortul extraordinar al celor peste 80 de tineri care au ales să facă voluntariat în domeniul promovării artei. În fiecare an, ne bucurăm să avem printre voluntari elevi ai liceelor bucureştene, care inspiră generaţiile tinere să se apropie de artă".

Adrian Săveanu, George Brand Manager, BCR, a spus: "Pentru cei care nu au reuşit să ajungă la Art Safari, George. Primul banking inteligent a realizat un tur virtual, disponibil aici. Astfel, cu ajutorul celor de la omnivision.ro, se pot viziona operele prezente în Pavilionul Central Şcoala de la Bucureşti. "The Monochrome Room", instalaţia care se vedea în alb-negru sau color în funcţie de prezenţa sau absenţa luminii, a fost foarte îndrăgită de public. Ne-am bucurat că am fost partenerii Art Safari şi în această ediţie!".

Principalele expoziţii găzduite de Art Safari 2020

Pavilionul Muzeal "Gheorghe Petraşcu. Despre farmecul realităţii", coordonat de istoricul de artă Ruxandra Dumitru şi de directorul Complexului Naţional Muzeal "Curtea Domnească" din Târgovişte, Dr. Ovidiu Cîrstina, a găzduit cea mai mare expoziţie din ultimii 50 de ani dedicată maestrului, cu opere evaluate la circa 8 milioane de euro în total.

Expoziţia "The Art of Behaving Badly", semnată de Guerrilla Girls, a adus în România arta rebelă a grupului anonim feminist care s-a viralizat la nivel mondial. Una dintre lucrările lor celebre, "Do Women Have to be Naked to Get into the Met. Museum?", a putut fi admirată pentru prima dată şi în Bucureşti, la Art Safari.

Pavilionul "Sabin Bălaşa. Albastru", curatoriat de Ioana Spiridon, a adus în atenţia publicului expoziţia dedicată lui Sabin Bălaşa, care a cuprins şi o serie de lucrări monumentale, de mari dimensiuni, aparţinând unor muzee şi instituţii publice, printre care şi Camera Deputaţilor, evaluate la aproximativ 100.000 de euro fiecare.

Pavilionul Central "Şcoala de la Bucureşti. Tradiţie, amor, trădare", curatoriat de Antigona Silvia Rogozea, director de programe în cadrul Muzeului Naţional de Artă Contemporană, a radiografiat arta liberă, creată de artişti din diverse generaţii, post-1990.

Israel - ţară invitată. Israelul a fost reprezentat printr-o instalaţie textilă de mari dimensiuni semnată de Gilli Avissar, amplasată în atrium.

Pavilionul Copiilor "Art is Your Superpower" a expus lucrări create de copii în perioada de izolare. Micuţii artişti au avut propriul program educaţional în cadrul Art Safari Kids - ateliere de artă (ilustraţie în acuarelă, ateliere de sculptură din sârmă, pictură pe sticlă, modelaj în lut, ateliere de autoportret, pictură ceramică, bandă desenată) şi tururi ghidate pe un traseu redesenat pentru ei, în condiţii de siguranţă şi distanţare fizică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

26 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0195
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5190
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4869
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.1954

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro