Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ASF a aprobat oferta de răscumpărare de acţiuni SIF1

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

ASF a aprobat oferta de răscumpărare de acţiuni SIF1

SIF Banat-Crişana are în vedere achiziţia a 18,77 milioane de acţiuni proprii, echivalentul a 3,6275% din capitalul societăţii

Titlurile vor fi cumpărate la un preţ de 2,5 lei/acţiune, cu 4,6% peste cotaţia SIF1 din data de 15 octombrie

Anul trecut, SIF-ul a suspendat derularea programului de răscumpărare aprobat de acţionari în aprilie 2018

Discount de tranzacţionare între VUAN şi preţul din piaţă de circa 51%

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat ieri oferta publică prin care SIF Banat-Crişana (SIF1) intenţionează să-şi răscumpere 18,77 milioane de acţiuni, echivalentul a 3,6275% din capitalul societăţii de investiţii financiare, la un preţ fix de 2,5 lei, informează SIF­-ul printr-o notificare remisă Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Este un preţ cu 4,6% peste cel de la închiderea şedinţei de tranzacţionare din data de 15 octombrie, de 2,39 lei, însă reacţia din piaţă a fost mai degrabă modestă, ieri, acţiunile SIF1 încheind şedinţa de tranzacţionare la 2,42 lei, cu 1,26% peste referinţa din ziua anterioa­ră.

Operaţiunea,f ce va fi intermediată de Swiss Capital, se va derula între 22 octombrie şi 4 noiembrie, iar la preţul la care doreşte SIF­-ul să se realizeze, valoarea ofertei se ridică la 46,927 milioane de lei.

În aprilie, acţionarii SIF Banat-Crişana au aprobat repartizarea întregului profit net al exerciţiului financiar 2018, în sumă de 77,18 milioa­ne lei, către "Alte rezerve", în vederea derulării unor programe de răs­cumpărare de acţiuni.

Atunci, acţionarii SIF-ului cu sediul în Arad au aprobat o operaţiune denumită Programul I, ce presupunea achiziţionarea a cel mult 15 milioane de acţiuni SIF1 în vederea anulării lor, pentru reducerea capitalului social al SIF Banat - Crişana.

Totodată, a mai fost aprobat un al doilea program de răscumpărare, denumit Programul II, pentru achiziţionarea a cel mult 880.000 de titluri SIF1, în vederea distriburii lor cu titlu gratuit către membrii conducerii SIF Banat - Crişana (administratori, directori), conform criteriilor de performanţă stabilite de Consiliul de Administraţie al societăţii.

La finele lunii octombrie a anului trecut, SIF1 a suspendat derularea programului de răscumpărare de acţiuni aprobat în aprilie 2018, conducerea SIF Banat-Crişana motivând că nu a reuşit să finalizeze acea operaţiune din pricina lichidităţii reduse a pieţei noastre.

După primele şase luni ale anului curent, SIF Banat - Crişana a obţinut un profit net de 107,44 milioane de lei, cu 111,55% mai mare decât cel din aceeaşi perioadă a anului anterior, când SIF1 a raportat un rezultat net de 50,79 milioane de lei.

Veniturile din dividende s-au ridicat la 99,29 milioane de lei, cu 26,09% peste cele încasate în prima parte a anului trecut, cele mai importante contribuţii fiind repartizările efectuate de Banca Transilvania (TLV), de la care SIF1 a primit dividende brute în sumă de 36,98 milioane de lei (cu 36,6% pes­te cele obţinute după primele şase luni ale anului 2018), BRD - Groupe Societe Generale (BRD) ce a virat către societatea de investiţii suma de 22,33 milioane de lei (valoare similară cu cea de la finele lunii iunie 2018) şi SAI Muntenia Invest, de la care SIF1 a primit dividende de 13,56 milioane de lei (cu 75,2% mai mari decât cele obţinute în prima jumătate a anului trecut).

De asemenea, SIF1 a marcat un profit net din activele financiare evaluate la valoarea justă prin contul de profit şi pierdere de 19,94 milioane de lei, faţă de o pierdere de 20,2 milioane de lei după primele două trimestre din 2018, evoluţie apărută îndeosebi pe fondul creşterii preţului acţiunilor TLV, Erste Group Bank (EBS) şi BRD.

La finalul lunii septembrie, Valoarea Unitară a Activului Net (VUAN) a SIF-ului era de 4,9745 lei, ceea ce raportat la cotaţia SIF1 de ieri oferea un discount de tranzacţionare de circa 51%.

SIF Banat-Crişana are o valoare de piaţă de 1,252 miliarde de lei.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Trăiască MAFIA !

  Io nu subscriu nimik ca răspuns la bătaia de joc 

  cu care tratează acționarii NEINIȚIAȚI 

  1. De cand a venit Badea Leonardo presedinte la ASF..in declaratiile de avere a angajatiilor (cei veniti in mandatul impostorului valah) nu se mai trece suma incasata anual....mare impostor personajul asta snistru. O multitudine de parveniti angajati aiurea in ASF - una din cele mai mari sinecure - ca sa se rada si sa se scalambaie pe holuri si prin Mega Image-uri din preajma ASF...tara fara viitor plina de nulitati

  La pretul asta nu este oferta de rascumparare ci un simulacru de oferta (de genul "hai sa simulam ca facem ceva pentru prostii astia de actionari. Le dam ceva in plus peste cotatie, cat sa nu subscrie prea multi ca sa nu cheltuim banii ca ne trebuie pentru "nevoile noastre speciale"). Fac oferta ca sa nu se spuna ca nu au facut-o.(...)

  Uitati-va la ce-l duce capul pe acest Manager de succes! Ai fost min.de finanțe in Romania! Te ocupi de gainarii acum? Ti-ai gasit parteneri mafia arabeasca? Esti din PNL-ul lui Petrov , cine naiba o mai vota PNL...

  Valoarea de piata a SIF1 este1.252 milioane lei

  Valoarea scriptica a SIF1, pe care Dragoi isi-o asuma pe baza de semnatura (vezi doamne dupa ASF, aia justa) este 2.572 milioane lei 

  Valoarea reala dupa parerea lui Dragoi, si Badea, asumata prin semnatura, adica cea din oferta de rascumparare este de 1.293 milioane lei. 

  Oare nimeni nu se intreaba ce ascund 1.279 milioane de lei la SIF1? 

  Oare este contravaloarea banilor deturnati de performerii de la SIF1 in ultimii 7 ani? 

  Daca este asa atunci au lucrat ca lumea, 270 milioane de EUR valoarea ascunsa este ceva. 

  Daca nu este asa, atunci Dragoi si Badea, isi bat joc cu simt de raspundere de actionari, si ar trebui sa fie pedepsiti intr-un fel anume. Chestia asta este o forma ordinare de manipulare a pietei.de capital.

  1. Matematica prezentata este prea grea pentru ASF. Niste lupi flaminzi, o haita intreaga de fapt, fac praf totul pentru interesul personal. Ramine sa vina cineva intr-o zi cu catusel, dar pina atunci murim noi cu speranta in mina....

  Asteptam sa preia sif 5 si sa continue povestea de succes de la sif 1 si sif 4!

  Apoi sa debarce si conducerea sif2 si sif 3,singurele ramase neacaparate. 

  La final sa le uneasca pe toate intr-un Holding inregistrat in Cipru...

  ASF te rog netezeste-le calea... 

  mai fratilor, SIF-urile s-au umplut de paduchi (lati si/sau obisnuiti-cu furaciunea)...DTT-ul, fictiv denumit ASF, nu-si mai poate face treaba din cauza intereselor care se intrepatrund iar cei care vad se fac ca nu cred, sau au un suras bovin de admiratie la adresa "marilor oameni de piata" (neagra). Marele SIF1 face SPV-uri prin Cipru si trage cat poate de la punga cu pufuleti SIF4. Apoi apare si praful in ochii investorilor denumit simbolic Oferta de Rascumparare prin care se muta pachete de actiuni la schimb de la un SIF la altul . Banii si actiunile de la SIF5 sunt acum in collimator si foamea e mare...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

22 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8590
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5183
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2910
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie