ASF a decis că Oil Terminal nu a manipulat piaţa de capital

A.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

ASF a decis că Oil Terminal nu a manipulat piaţa de capital

Autoritatea de Supraveghere Financiară a decis că OIL Terminal nu a manipulat piaţa de capital, în ocazia publicării rezultatelor financiare pe anul trecut ale companiei, potrivit unui raport postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conform documentului, ASF a comunicat că, în cadrul societăţii OIL Terminal, nu au fost identificate suspiciuni privind încălcări ale prevederilor Titlului VII - Abuzul de piaţă din Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital în forma diseminării de informaţii false sau înşelătorie.

ASF a desfăşurat o investigaţie privind manipularea pieţei de capital în raport de situaţiile financiare preliminare şi finale ale societăţii Oil Terminal, privind anularea provizionului pentru Proiectul de decontaminare în valoare de 6,7 milioane de lei, provizion ce a determinat diferenţa dintre profitul preliminar şi cel final, mai informează sursa citată.

Recent, Dan Bărbulescu a acuzat: "Compania OIL Terminal a comunicat informaţii false, iar din această cauză, Autoritatea de Supraveghere Finanaciară ar trebui să demareze o investigaţie asupra riscului de manipulare a pieţei acţiunilor".

Incriminarea venea după ce compania a raportat, în februarie, un profit net de 1,04 milioane de lei pentru 2015, iar, în martie, cu ocazia convocării Adunării generale pentru aprilie, emitentul a comunicat că are un profit net de 6,48 milioane de lei. Mai mult, în urma raportului preliminar pe 2015, titluri OIL au înregistrat o scădere puternică, de 15%, într-o singură şedinţă bursieră.

Conducerea Oil Terminal a transmis explicaţii privind diferenţa dintre situaţiile financiare prezentate în februarie şi martie: "La data de 15.02.2016 societatea a prezentat rezultate financiare preliminate pe baza documentelor financiar-contabile şi a estimărilor de la data respectivă. Ulterior datei de 15.02.2016, a fost finalizată înregistrarea tuturor operaţiunilor privind închiderea anului financiar 2015, ocazie cu care s-au identificat şi înregistrat provizioane şi ajustări conform reglementărilor contabile aplicabile".

În schimb, Dan Bărbulescu a susţinut: "Înregistrarea de provizioane de 6,7 milioane lei pentru activităţi de depoluare, pentru care nu s-a întocmit sau aprobat vreun plan de investiţii de către autorităţile care administrează finanţarea din fonduri europene, este ilegală şi nu a fost aprobată ca o cheltuială în Consiliul de Administraţie ceea ce indică responsabilitatea pentru abuzul de piaţă a semnatarilor comunicatului privind rezultatele preliminate cu profitul net subevaluat la 1,5 milioane de lei".

Compania este deţinută în proporţie de 59,6222% de statul român, printre ceilalţi acţionari ai Oil Terminal numărându-se şi fondul de investiţii Broadhurst Investments. OIL Terminal Constanţa plăteşte dividende cu randament de 4%. Dividendul brut plătit de companie este de 0,004 lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Este incredibil cum se mascheaza faradelegile la OIL, niciodata OIL nu este vinovat in fata minoritarilor, al celor ce ii cer socoteala pt fapte. El este vinovat doar acolo unde poate pierde banii, in fata celor ce fac afaceri cu OIL si asta pt ca ciolanul fraudei este foarte savuros iar statul e majoritar. Dar cine conduce statul din spatele lui OIL? ..."DORMI LINISTIT, BAIETII DESTEPTI LUCREAZA PT TINE". Asa a fost si Vantu. S-au terminat scurgerile de capital din Petrom de cand a fost privatizata iar baietii destepti si-au mutat sculele in curtea OIL.

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. cind plateau lui basescu era ok - acum oarea a cui campanie finanteaza?

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS