ASF: Institutul de Studii Financiare organizează măine Conferinţa Internaţională ISF2020

J.P.
Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2020

Institutul de Studii Financiare organizează măine Conferinţa Internaţională ISF2020

Institutul de Studii Financiare (ISF) va organiza mâine începând cu ora 12.00, Conferinţa Internaţională ISF2020 "Noile generaţii de consumatori de servicii financiare - cum îi formăm, cum îi educăm", conform unui comunicat trimis redacţiei.

Tema conferinţei va fi centrată în jurul unui subiect de mare actualitate: cum vor influenţa pandemia COVID-19 şi comunicarea online educaţia financiară şi noile generaţii de consumatori, în contextul în care întregul tablou al sistemelor şi mecanismelor de învăţare se află într-o continuă schimbare.

Valentin Ionescu - Preşedintele ISF a declarat: "Educaţia financiară a devenit o prioritate politică pe termen lung în multe ţări şi economii şi este recunoscută ca o completare importantă a conduitei pieţei, reglementării prudenţiale şi incluziunii financiare. Recomandările OECD privind educaţia financiară, adoptate recent, fac referire la implementarea unui plan unitar de măsuri şi instrumente naţionale privind modul în care educaţia financiară şi formarea profesională pot sprijini rezilienţa financiară a consumatorilor".

La rândul său, Directorul executiv al ISF, domnul Marian Siminică, a spus că în următoarea perioadă, activitatea Institutului se va concentra pe demersuri de educaţie financiară şi cercetare ştiinţifică de interes pentru pieţele financiare. "Ne propunem să devenim, prin statutul de membru afiliat al OECD - INFE, pivot central al campaniilor de educaţie financiară, oferind suport în promovarea unui mesaj unitar de creştere a gradului de educaţie financiară în rândul tinerelor generaţii sau prin formarea unor persoane de influenţă - consilieri fiscali, evaluatori independenţi etc. Un alt demers al ISF îl reprezintă menţinerea la standarde înalte a procesului de evaluare şi certificare în domeniul serviciilor financiare nebancare, având în vedere că doar printr-un proces uniform se poate atinge acea profesionalizare a celor care acţionează în pieţele financiare", a precizat domnul Siminică.

Conferinţa, organizată de Institutul de Studii Financiare, se va bucura de o participare la cel mai înalt nivel. Vor conferenţia în cadrul evenimentului:

Nicu MARCU, Preşedinte Autoritatea de Supraveghere Financiară;

Timothy SHAKESBY, Coordonator Direcţia Conduită-Supraveghere EIOPA;

Flore-Anne MESSY, Secretar de Stat al OECD/INFE şi Coordonator al Diviziei de Asigurări, Pensii Private şi Pieţe Financiare, OECD;

Verena ROSS, Director executiv ESMA;

Valentin IONESCU, Preşedinte ISF.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

19 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0186
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5297
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4736
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.3750

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro