Asociaţia Brokerilor: Afirmaţiile lui Valentin Ionescu privind ofertele "Transelectrica" şi "Transgaz" contravin eticii

C.P.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 octombrie 2011

Asociaţia Brokerilor consideră că afirmaţiile făcute de Valentin Ionescu, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, săptămâna trecută, privind ofertele "Transelectrica" şi "Transgaz" contravin eticii poziţiei pe care domnia sa o ocupă în acest moment, putând uşor fi catalogate drept strategie de investiţii, se arată într-un comunicat transmis, ieri.

Directorul general al BVB, Valentin Ionescu, a declarat în cadrul unui seminar, că statul ar trebui ceară un preţ inferior cotaţiei bursiere a Trans-electrica (TEL) şi Transgaz (TGN) pentru a se asigura că ofertele pentru vânzarea a 15% din acţiunile celor două companii se vor derula cu succes.

"Dată fiind poziţia din care Directorul General se adresează auditoriului, trebuie subliniat faptul că astfel de afirmaţii ar putea fi înţelese drept recomandări de investiţii şi nu drept dorinţe sau speranţe ale vorbitorului", consideră Asociaţia Brokerilor, care adaugă: "Reafirmându-ne profunda îngrijorare faţă de atitundinea directorului general al Bursei de Valori Bucureşti, sperăm ca aceasta să rămână un caz izolat".

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să vândă pachete minoritare de acţiuni de la mai multe companii, printre care Transelectrica şi Transgaz.

Sindicatul de intermediere constituit din Banca Comercială Română, SSIF Intercapital Invest SA şi Swiss Capital SA va intermedia oferta publică secundară de vânzare de acţiuni Transelectrica derulată de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA),

Statul a încercat să vândă în acest an aproape 10% din acţiunile OMV Petrom, însă oferta a eşuat pentru că investitorii au considerat că preţul cerut era prea mare, mai ales în condiţiile în care pieţele financiare internaţionale trec printr-o perioadă agitată.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Domnul Valentin Ionescu continua seria gafelor monumentale, pe care numai un om lipsit de competenta le poate face.In acest context consideram ca actionarii trebuie sa ia atitudine atit impotriva domniei sale cit si a Ca al BVB pentru prejudiciile de imagine create in rindul inestitorilor Romani cat si a celor Internatiomali.Acest gen de afirmatii continua sa mentina nivelul de perceptie al pietei de capital autohtone, la cel mai jos nibvel posibil.Este de asemenea de remarcat, asa cum de altfel se intimpla de aproape douazeci de ani, lipsa de reactie,competenta, a Domnului Stere Farmeche..Prelungirea in opinia acestuia din urma, a impresiei ca este "echivalentul" guvernatorului BNR, discursul sau tern si lipsa oricarei viziuni coerente, au adus BVB, la stadiul actual de subdezvoltare.Prezenta in mass-media a BVB, mai mult ca centru conflictual, decit ca centru de finantare al economiei reale,trebuie sa dea serios de gindit actionarilor BVB.Esecul rasunator al ofertei PETROM, prin neimplicarea subtila a BVB, este un reper ce nu va putea fi uitat usor. Pentru petrol si in lumea secolului XXi, se duc razboaie crincene.Prin "particularitatile sale" neoincompetente, BVB a reusit sa demonstreze ca tot restul lumii, este intr-o grava eroare, incercind sa acapareze resursele peroliere, din IRAK,LIBIA, s.a.m.d..Continuarea acestei politici, "de pirjolire a terenului in fata investitorilor", isi va arata cit de curind roadele.Daca exista undeva, in afara institutilor bugetare, o nevoie mai mare de schimbare, aceaqsta este la BVB. Declaratiile \Domnului Valentin Ionescu nu fac decit sa confirme faptul,ca, in continuare, BVB se considera indrituita sa dea sfaturi guvernului si tuturor celorlalti.Ce il califica pe Domnul Valentin Ionescu, sa faca asenmenea declaratii? Si apoi cine este CA al BVB, ca sa tolereze o asemena atitudine.Va dam un posibil raspuns.CA al BVB si Domnul Valentin Ionescu, sunt chintesenta volumelor tranzactionate zilnic la BVB, a ofertelor publice esuate, a proceselor continue de delistare ,etc.Sunt chintesenta neputintei de a intelege,ca, economia reala, este creata de oameni vii, oameni curajosi,oameni tematori si in fond oameni simpli.Tot ceea ce se intimpla la BVB, creeaza trista senzatie, ca niste functionari, care au fost toata viata fegii la stat, incearca sa dea lectii de economie de piata, celor care au luat credite, au dezvoltata afaceri, celor care invetesc proprile resuse si isi amaneteaza viata si viitorul , pentru a crea afaceri, locuri de munca si venituri la bugetul de stat. Exista asa cum a demonstrat si ziarul Bursa,de nenumarate ori, mult neadevar in afirmatiile acestor "experti"(am fost f.f. condescendent) Chiar daca e foarte trist, asta, nu poate continua la nesfirsit. Exista intotdeauna ,suficiente locuri, la tomberonul istroiei, pentru promotorii unor atitudini ca acestea.Si capacul e deschis....L-am deschis noi...

  1. intodeuna vorbeste gura fara el. uitati ce imagine proasta face Bursei cu acest litigiu de munca. cum si de ce au fost concediatii acei salariati?

   Pe cine a suparat, de fapt, Valentin Ionescu?

   nu stie domnule nimic. nu a suparat pe nimeni. este..of

   Frumos scris. Bravo Dvs. Ati spus purul adevar. Si nu uitati cititi si articolul cu " BVB cere despagubiri..""" unde se face de toata rusinea. As vrea sa cred ca veti reusi sa schimbati ceva in BVB si in piata de capital.

   De ce a fost numit dl.Ionescu? Trebuie sa stii cu siguranta. Competenta nu are, aptitudini.nici vorba si atunci?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro