ASOCIAŢIA ENERGIA INTELIGENTĂ: Pensionarii din sectorul energiei beneficiază de o cotă de energie electrică gratuită

Comunicate de presă / 11 octombrie

Pensionarii din sectorul energiei beneficiază de o cotă de energie electrică gratuită

În anul 2003 prin HG 1041 s-a stabilit că persoanele pensionate din unităţi care au apartinut fostului Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Companiei Naţionale de Electricitate - S.A. beneficiaza de o cotă de energie electrica gratuită de 1.200 kWh/an, care acoperă nivelul de consum al unui apartament care nu foloseşte energie pentru încălzire sau preparare apă caldă menajeră, conform unui comunicat.

Această facilitate se acordă doar pentru consumul casnic, şi dacă persoanele care au activat în domeniul energetic indeplinesc cumulativ urmatoarele condiţii:

a) s-au pensionat până la data de 30 septembrie 2000 din unităţi care au aparţinut fostului Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Companiei Naţionale de Electricitate - S.A. şi s-au desprins din acestea, prin acte normative;

b) la data pensionarii, persoanele respective trebuie să aibă o vechime în aceste unităţi de minimum 15 ani, până la data desprinderii din fostul Minister al Energiei Electrice, Regia Autonoma de Electricitate "Renel", Compania Naţionala de Electricitate - S.A.

De asemenea se acordau aceste drepturi persoanelor pensionate din activitatea nucleara dacă s-au pensionat anterior datei de 1 august 1998, data reorganizării Regiei Autonome de Electricitate "Renel".

De facilităţile prevăzute de HG 1041/2003 beneficiaza şi:

soţia sau soţul titularului de drept al contractului de furnizare a energiei electrice, decedat, până la recăsătorire, dacă titularul de drept a lucrat în fostul Minister al Energiei Electrice, Regiei Autonome de Electricitate "Renel", Companiei Naţionale de Electricitate - S.A. minimum 20 de ani şi dacă facilitatile erau prevăzute în contractele colective;

pensionarii de invaliditate gradul I şi II, dacă la data pensionării îndeplinesc condiţiile de vechime,

pensionarii care au fost disponibilizaţi în urma unor măsuri de concediere colectivă şi care, ulterior, s-au pensionat fără a se mai fi încadrat în munca până la data pensionarii, dacă îndeplinesc condiţiile de vechime

persoanele pensionate după data de 30 septembrie 2000 din societăţile desprinse prin acte normative din cadrul fostului Minister al Energiei Electrice, fostei Regii Autonome de Electricitate «Renel», Companiei Naţionale de Electricitate - S.A. şi, ulterior acestora, prin programe de restructurare, reorganizare sau privatizare vor putea beneficia de cote gratuite de energie electrica dacă societăţile respective aveau prevăzute pentru angajatii lor astfel de facilităţi prin contractele colective de muncă.

Apreciem că persoanele care se încadrează în aceste prevederi trebuie să solicite furnizorilor să le ofere aceste cantităţi de energie gratuit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro