ASSAI acuză COTAR de lipsă de integritate

George Marinescu
Ziarul BURSA #Companii / 3 septembrie 2019

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR

Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR: "Acţiunea reprezentanţilor service-urilor auto este o vendetă împotriva noastră"

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) este nemulţumită de recentele luări de poziţie ale Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cu privire la situaţia companiei City Insurance. Săptămâna trecută, COTAR, prin preşedintele Vasile Ştefănescu, a catalogat drept fake- news îngrijorările exprimate de reprezentanţii service-urilor auto cu privire la stabilitatea financiară a societăţii City Insurance, care ar deţine 55% din piaţa RCA.

Într-un comunicat de presă remis Redacţiei, reprezentanţii ASSAI sus­ţin că atitudinea COTAR este direcţionată împotriva unităţilor reparatoare ori de câte ori Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) şi piaţa de asigurări au interes să pună în sarcina service-urilor auto majorările preţurilor RCA.

"Faptul că va fi eliminat până la sfârşitul anului plafonul de cheltuieli administrative de 25% aplicat firmelor de asigurări în cazul produsului RCA, situaţie care va conduce inevitabil la o creştere importantă a preţului RCA, nu mai îngrijorează organizaţia COTAR", se arată în comunicatul de presă al ASSAI.

Reprezentanţii service-urilor auto din ţara noastră susţin că atitudinea COTAR este dictată de preşedintele confederaţiei patronale, Vasile Ştefănescu. Ei arată că fiica lui Ştefănescu şi soţul acesteia sunt angajaţi ai ASF, fapt care l-ar situa pe preşedintele COTAR în tabăra firmelor de asigurări şi împotriva celor din service-urile auto.

Referitor la acuzaţiile celor de la ASSAI, Vasile Ştefănescu a declarat pentru Ziarul BURSA: "Dacă au ajuns să dea în copii, oamenii ăştia nu sunt sănătoşi. Tot scandalul pe care îl fac cei de la ASSAI este o vendetă împotriva noastră, deoarece, în trecut, am reuşit să îl dăm afară pe fostul lor preşedinte, Cristi Muntean. Iar acum acesta le furnizează informaţii celor ce reprezintă 185 de service-uri auto. Noi nu vom renunţa la atitudinea noastră cu privire la ce se întâmplă pe piaţă cu anumite service-uri care vor să crească poliţa RCA prin majorarea preţurilor pentru prestaţiile efectuate. Nu protejăm pe nimeni, deoarece nu dorim să ajungem la situaţia din trecut când preţurile RCA au explodat".

Practic, liderul COTAR recunoaşte că fata sa şi soţul ei sunt angajaţi ai ASF, dar susţine că acest lucru nu are niciun efect asupra activităţii pe care el o desfăşoară cu privire la protejarea intereselor transportatorilor autorizaţi din ţara noastră.

Conform comunicatului de presă trimis de reprezentanţii service-urilor auto, Vanessa Păduraru (fostă Ştefănescu), fata lui Vasile Ştefănescu, este angajată la ASF în funcţia de expert management în cadrul cabinetului Preşedintelui ASF, Leonardo Badea.

Ginerele lui Vasile Ştefănescu, Cris­tian Laurenţiu Păduraru este angajat în funcţia de şef serviciu în cadrul Direcţiei Operaţiuni şi IT din cadrul ASF, direcţia IT fiind direct în subordinea Cancelariei preşedintelui Leonardo Badea.

Cei de la ASSAI susţin că fata lui Ştefănescu încasează un salariu de aproximativ 20.000 de lei/lună, iar ginerele acestuia un salariu ce depăşeşte 30.000 de lei/lună. În acelaşi comunicat se mai arată că, înainte de a se angaja la ASF, ginerele lui Ştefănescu a fost angajat al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Menţionăm că fostul preşedinte al ASSAI, Cristian Muntean, este consilier în cadrul ASF şi a arătat, săptă­mâna trecută, prin intermediul unui comunicat de presă, că City Insurance nu respectă legislaţia cu privire la art. 14 punctul c din legea RCA. În textul de lege respectiv se arată că "valoarea reparaţiei se stabileşte folosind sistemele de evaluare specializate sau prin documente emise în condiţiile legii în care unitatea reparatoare auto îţi poate utiliza propria valoare a orei de manoperă afişată".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Chiar trabuie ca TOTI angajatii ASF sa fie copilul , amanta, sotia cuiva ?!

    Scuze mai sunt cateva exceptii , respectiv securistii.

    Cris­tian Laurenţiu Păduraru : ofiter STS, mutat consilier al lui Ponta, mutat la ASF Directia Operatiuni si IT. 

    Din pacate, COTAR are un puternic deficit de imagine inregistrat in ultimii doi ani, prin magementul defectuos prestat de presedintele acestei asociatii si ma refer la faptul ca odata bagat in seama de anumite persoane persoane din ASF, isi declina rolul de reprezentant al membrilor asociatiei si accepta compromisuri in favoarea beneficiilor personale. Spun , din pacate, pemtru ca aceasta asociatie reprezenta candva o voce impotriva nedreptatilor si abuzurilor, dar acum i s-a bagat biberonul in gura si nu mai poate plange dupa mancare. Foarte trista situatie pentru membrii COTAR care de vor trezi cand va fi prea tarziu pentru ei...

    Faptul ca impleteste jumatatile de adevar cu minciuna il compromite si mai mult pe Vasile Stefanescu - presedinte COTAR: recunoaste ca are rude angajate la ASF, dar este o pura intamplare atitudinea de slugarnicie fata de ASF, iar faptul ca el l-a dat afara de Cristian Muntean din conducerea ASSAI tine mai degraba de povestile lui Munchausen. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb