ASTĂZIÎncep înscrierile pentru noua sesiune Rabla pentru electrocasnice

G.B
Miscellanea / 19 noiembrie 2021

Încep înscrierile pentru noua sesiune Rabla pentru electrocasnice

Înscrierile pentru noua sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice încep de astăzi, 19 noiembrie, ora 10.00, şi se vor încheia joi, 25 noiembrie. Programul se va desfăşura în trei etape: prima pentru maşini de spălat rufe/vase şi frigidere/congelatoare, a doua pentru televizoare, laptopuri şi tablete şi a treia pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare, potrivit Digi24.

Conform Administraţiei Fondului pentru Mediu, începând de astăzi, de la ora 10.00, persoanele fizice au la dispoziţie 7 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică.

"Toţi cei interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să îşi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape. În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în prima ediţie de anul acesta a programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră. În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică", a declarat preşedintele AFM, Lorand-Árpad Fulop.

Calendarul complet al programului Rabla Electrocasnice, ediţia decembrie 2021

-Etapa de înregistrare a beneficiarilor: 19 noiembrie, ora 10:00 - 25 noiembrie, ora 23:59;

-Prima etapă de oferire a voucherelor: 25 noiembrie, ora 10:00 - 2 decembrie, ora 23:59. În această etapă poţi genera vouchere pentru maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi aparate frigorifice. Buget: 14.000.000 de lei;

-A doua etapă de oferire a voucherelor: 3 decembrie, ora 10:00 - 9 decembrie, ora 23:59. Acum poţi genera vouchere pentru televizoare, laptopuri şi tablete. Buget alocat: 14:000.000 de lei;

-A treia etapă de oferire a voucherelor: 10 decembrie, ora 10:00 - 16 decembrie, ora 23:59. Această ultimă etapă este dedicată aparatelor de aer condiţionat, uscătoarelor de rufe şi aspiratoarelor. Buget: 6.000.000 de lei.

Noi modificări în programul Rabla pentru electrocasnice

Noua ediţie aduce şi o serie de modificări, cum ar fi introducerea unor noi clase pentru televizoare. Potrivit unui ordin recent al Ministerului Mediului, clasa energetică pentru televizoare se modifică de la E, cât este în prezent, până la clasa G.

De asemenea, noul ordine prevede că "voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică".

O altă noutate este că cele trei etape în care se pot genera vouchere Rabla electrocasnice durează o singură săptămână, nu două.

Ministrul interimar al mediului, Barna Tanczos, a declarat miercuri seara, la Digi24, că au fost modificate clasele energetice la unele articole, pentru că "erau prea restrictive" şi "nu se găseau produse în acele clase pe piaţă".

"Rabla pentru electrocasnice revine în decembrie. Am schimbat clasa energetică la câteva articole pentru a deschide programul pentru mai multe produse pentru că au fost prea restrictive anumite categorii. O să public din nou clasele energetice pentru că ele sunt pe o încadrare nouă din 2021, deci rămân grupele de produse, rămâne sistemul de o săptămână pentru fiecare grup de produse, rămân regulile din această primăvară, se vor coborî la două sau trei produse clasele energetice pentru că ele au fost prea ambiţioase şi nu se găseau produse în acele clase pe piaţă, nu se fabrică", a explicat ministrul.

Echipamentele incluse în programul Rabla pentru electrocasnice

Echipamentele incluse în program şi voucherele aferente fiecărui echipament sunt:

-400 de lei pentru maşini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puţin noua clasă energetică C;

-400 de lei pentru maşini de spălat vase având cel puţin noua clasa energetică D;

-400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin AĂĂ;

-400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puţin noua clasă energetică E;

-400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică G;

-400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin AĂĂ;

-200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;

-500 de lei pentru laptopuri;

-300 de lei pentru tablete.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro