Atentat dejucat la Sevilla, în Spania, în urma arestării unui presupus jihadist în Maroc

I.L.
Internaţional /

Atentat dejucat la Sevilla, în Spania, în urma arestării unui presupus jihadist în Maroc

Un presupus jihadist, suspectat că voia să comită un atentat la Sevilla, în sudul Spaniei, a fost arestat în Maroc, a anunţat Ministerul spaniol de Interne, relatează AFP.

Contactat de AFP, ministerul nu a vrut să precizeze dacă acest bărbat, care locuieşte la Sevilla, voia să acţioneze în timpul săptămânii Paştelui, când sute de mii de turişti vizitează capitala andaluză pentru a asista la procesiuni catolice.

"Poliţia naţională şi serviciile de informaţii spaniole şi marocane au efectuat o operaţiune antiteroristă (...) care s-a soldat cu arestarea în Maroc a unui presupus jihadist ce prevedea să comită un atentat la Sevilla", a anunţat astăzi, Ministerul într-un comunicat, potrivit AFP.

Forţele de ordine au percheziţionat ieri după-amiaza, domiciliul acestui bărbat, la Sevilla. Spania se află din 2015 la nivelul 4 - din 5 ale alertei antiteroriste, mai informează agenţia.

Spania a fost îndoliată în două rânduri de atentate jihadiste de anvergură, în 2004, la periferia Madridului, în care au murit 191 de persoane, şi în 2017, când un dublu atentat s-a soldat cu 15 morţi la Bercelona şi Cambrils, în Catalonia.

Potrivit site-ului spaniol de ştiri El Confidencial, care citează surse anonime, suspectul intenţiona să treacă la fapte în timpul sărbătorilor de Paşte, scrie Reuters.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Energynomics Awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS