Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

AURSF cere dezbaterea OUG pentru transformarea Programului Prima Casă

D.D.
Comunicate de presă /

Alin Iacob

Alin Iacob

La începutul acestei săptămâni, Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a solicitat Ministerului Finanţelor Publice, printr-o adresă, să organizeze o întâlnire la care să se dezbată public proiectul de OUG care vizează transformarea programului Prima Casă.

De asemenea, AURSF a transmis Ministerului Finanţelor Publice şi un document care conţine mai multe amendamente la forma propusă a noului program "O familie, o casă".

AURSF solicită Ministerului Finanţelor Publice că finanţarea beneficiarilor programului să se realizeze obligatoriu la o dobândă fixă. Având în vedere garanţia oferită de stat, AURSF propune ca procentul de dobândă fixă aplicat acestui tip de credite să nu poată depăşi nivelul de 4%.

În plus, am solicitat că deducerea de un punct procentual la dobândă să fie aplicată şi persoanelor cu handicap grav, nu doar celor cu mai mulţi copii.

De asemenea, AURSF solicită ca, atât în acest caz, cât şi în toate reglementările care îi vizează pe consumatori, toate valorile să fie exprimate în moneda naţională (în lei).

"Este inadmisibil ca însuşi Ministerul Finanţelor Publice să propună ca într-un act normativ care îi vizează pe consumatori să se facă referire la preţuri în euro. Solicităm de urgenţă autorităţilor elaborarea de urgenţă a unui act normativ care să elimine posibilitatea ca firmele să se acopere de riscul valutar pe spatele consumatorilor, oferindu-le produse şi servicii în euro, pe teritoriul României", declară Alin Iacob, preşedintele AURSF.

În plus, AURSF doreşte să primească clarificări asupra motivelor care au stat la baza modificării radicale, în detrimentul consumatorilor, a formei iniţiale a programului "O familie, o casă", lansat în dezbatere publică în cursul lunii mai a.c.

AURSF a realizat, în trecut, mai multe acţiuni similare la nivelul Ministerului Finanţelor Publice.

Două solicitări au vizat actul normativ prin care s-a instituit Comitetul Naţional de Supraveghere Macroprudenţială, una a vizat proiectul de act normativ prin care s-a transpus regulamentul privind limitarea comisioanelor interbancare la carduri (MIF Regulation), una a vizat proiectul MFP de conversie cu discount şi garanţii de stat pentru consumatorii cu credite în franci elveţieni, iar una a vizat tot o iniţiativă de modificare a programului Prima Casă.

De asemenea, reamintim că, tot la iniţiativa AURSF, după mai multe runde de discuţii, Ministerul Finanţelor Publice a fost de acord să îi excepteze de la plata impozitului pe cei care au solicitat darea în plată.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS