AVÂND ÎN VEDERE INVESTIŢIILE LA TERMINALUL DE CEREALEConducerea Comvex propune nedistribuirea profitului pe 2017

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 aprilie 2018

Conducerea companiei Comvex Constanţa (CMVX), ce deţine în Portul Constanţa cel mai mare terminal pentru manipularea mărfurilor solide în vrac din bazinul Mării Negre, a transmis, vineri, că propune acţionarilor ca profitul pe anul trecut să rămână nerepartizat, având în vedere dezvoltarea investiţiei la terminalul de cereale şi condiţiile de finanţare a acestuia, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Adunarea generală a acţionarilor a fost convocată pentru 30 aprilie.

Anult trecut, compania a început construirea unui terminal de cereale în dana 80 unde vor putea fi operate la cheu nave de peste 120.000 tdw.

Atunci, directorul general al Comvex SA, Viorel Panait, a declarat că noua investiţie, în valoare de 50,7 milioane euro, oferă avantaje tuturor operatorilor specializaţi de pe platforma portuară şi că din acest punct de vedere va putea fi considerată o investiţie publică.

Anul trecut, EximBank a anunţat că terminalul de cereale al Comvex este finanţat cu împrumuturi de la băncile Raiffeisen şi Eximbank, pentru care a obţinut şi garanţii de stat.

Raiffeisen Bank are calitate de aranjor în cadrul finanţării, iar creditul are o valoare totală de 33,6 milioane euro, fiecare bancă oferind jumătate din sumă.

Pentru acest credit, EximBank a emis o garanţie de 18,2 milioane euro în numele statului român, ceea ce înseamnă că, în caz de neplată, suma ar putea fi rambursată din bani publici.

"Finanţarea - acordată pe o perioadă de 10 ani - are ca obiect dezvoltarea şi ulterior operarea de către Comvex S.A. a unui Terminal de cereale cu o capacitate de stocare de 200.000 de tone, iar investiţia totală este de peste 45 de milioane de euro. În completarea finanţării bancare, Comvex S.A. a obţinut fonduri de pe piaţa de capital, ce i-au permis o contribuţie proprie în valoare de peste 8 milioane de euro", se arată în comunicatul Eximbank.

Structura acţionariatului Comvex era următoarea: Solidmet (30,68%), Expert Placement Services Limited (28,11%), Nicola Ruxandra Ioana (17,58%), Drăgoi Anca Mihaela (17,58%).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Majorare de capital jmechereasca cu mamasa( Drăgoi Anca Mihaela 17,58%) lui Bogdan Dragoi de la SIF 1.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Mai. 2023
Euro (EUR)Euro4.9696
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6562
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1125
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7565
Gram de aur (XAU)Gram de aur293.0418

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro