Banca centrală a Rusiei a majorat investiţiile în titluri americane la 39% din rezerve

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 24 august 2010

Rusia a majorat, în ultimul trimestru al anului trecut, cu două puncte procentuale ponderea în rezerve a obligaţiunilor şi a altor titluri emise de guvernul SUA, comparativ cu cele trei luni anterioare, reducând, însă, portofoliul de titluri britanice şi germane, potrivit băncii centrale ruse. Astfel, banca centrală a Rusiei a majorat la 39% din rezerve investiţiile în titluri americane în ultimele trei luni ale anului trecut, de la 37% în trimestrul anterior, se arată într-un raport al instituţiei financiare, citat de Bloomberg, informează Mediafax. Rezervele internaţionale ale Rusiei totalizau 439 de miliarde de dolari la sfârşitul lunii decembrie 2009.

Banca a redus, totodată, investiţiile în titluri britanice de la 12% la 9% din totalul rezervelor, ponderea activelor germane a scăzut de la 20% la 18%, iar cea a titlurilor franceze a coborât cu un punct procentual, la 16%.

Banca Rusiei a menţionat că a adăugat dolarul canadian la rezervele sale. Fondurile în dolari americani reprezentau 46,6% din rezervele de valută ale Rusiei la finele anului trecut, faţă de 42,3% în cazul euro şi 10,1% pentru lira sterlină. Datoriile suverane reprezentau 89,9% din rezervele instituţiei, comparativ cu 87,3% la finele lunii septembrie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

26 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9443
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3840
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7621
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9238
Gram de aur (XAU)Gram de aur260.3177

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro