Banca centrală a Rusiei a majorat investiţiile în titluri americane la 39% din rezerve

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Rusia a majorat, în ultimul trimestru al anului trecut, cu două puncte procentuale ponderea în rezerve a obligaţiunilor şi a altor titluri emise de guvernul SUA, comparativ cu cele trei luni anterioare, reducând, însă, portofoliul de titluri britanice şi germane, potrivit băncii centrale ruse. Astfel, banca centrală a Rusiei a majorat la 39% din rezerve investiţiile în titluri americane în ultimele trei luni ale anului trecut, de la 37% în trimestrul anterior, se arată într-un raport al instituţiei financiare, citat de Bloomberg, informează Mediafax. Rezervele internaţionale ale Rusiei totalizau 439 de miliarde de dolari la sfârşitul lunii decembrie 2009.

Banca a redus, totodată, investiţiile în titluri britanice de la 12% la 9% din totalul rezervelor, ponderea activelor germane a scăzut de la 20% la 18%, iar cea a titlurilor franceze a coborât cu un punct procentual, la 16%.

Banca Rusiei a menţionat că a adăugat dolarul canadian la rezervele sale. Fondurile în dolari americani reprezentau 46,6% din rezervele de valută ale Rusiei la finele anului trecut, faţă de 42,3% în cazul euro şi 10,1% pentru lira sterlină. Datoriile suverane reprezentau 89,9% din rezervele instituţiei, comparativ cu 87,3% la finele lunii septembrie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS