Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Banca Greciei recomandă eliminarea restricţiilor asupra mişcărilor de capital

T.T.
Internaţional /

Yannis Stournaras (Sursa foto: Twitter)

Yannis Stournaras (Sursa foto: Twitter)

Banca centrală a Greciei va recomanda eliminarea, în cel mai scurt timp posibil, a tuturor restricţiilor asupra mişcărilor de capital, a declarat, astăzi, guvernatorul Băncii Greciei, Yannis Stournaras, informează Reuters.

În iunie 2015, Grecia a introdus restricţii asupra mişcărilor de capital, în ideea a stopa fuga capitalului din băncile greceşti, într-un moment în care ţara era în pragul unei crize financiare ca urmare a impasului în discuţiile cu creditorii externi.

"Considerăm că aceste restricţii nu îşi mai au rostul", a spus jurnaliştilor Yannis Stournaras la finalul unei reuniuni cu noul premier al Greciei, Kyriakos Mitsotakis. "Banca Greciei va recomanda Guvernului să elimine în totalitate restricţiile asupra mişcărilor de capital, în cel mai scurt timp posibil", a adăugat guvernatorul băncii centrale.

Restricţiile asupra mişcărilor de capital au început cu limitarea retragerilor de numerar de la ATM la 60 de euro pe zi, dar între timp au fost relaxate treptat. Limita referitoare la numerarul care poate fi extras zilnic de la ATM a fost ridicată, încă din luna octombrie 2018, dar mai există, în continuare, limite cu privire la sumele de bani ce pot fi transferate peste hotare.

Pe lângă subiectul restricţiilor asupra mişcărilor de capital, guvernatorul Yannis Stournaras şi premierul Kyriakos Mitsotakis au discutat şi despre creditele neperformante, care continuă să constituie o povară pentru băncile greceşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS