BANCA PENTRU COMERŢ ŞI DEZVOLTARE A MĂRII NEGRE ŞI IIB AU COOPERAT PENTRU ACORDAREA UNUI ÎMPRUMUTTyras a primit 50 de milioane de euro pentru susţinerea subsidiarelor, inclusiv a celei de la Braşov

A.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 09 mai 2016

Tyras a primit 50 de milioane de euro pentru susţinerea subsidiarelor, inclusiv a celei de la Braşov

International Investment Bank (IIB) şi Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre au acordat o finanţare de 50 de milioane de euro, pe 7 ani, producătorului de lactate grec Tyras, potrivit unui comunicat al IIB, care a participat la împrumut cu 22 milioane de euro (44%).

Aceasta a fost prima cooperare a celor două instituţii, în acordarea unui credit. Din 2012, IIB a mai finanţat cinci tranzacţii în cooperare cu alte instituţii internaţionale de dezvoltare, precum IFC, BERD, FMO şi acum, cu BCDMN.

Grupul Tyras produce lactate de câteva decenii şi are parteneri în 35 de ţări, în special din Uniunea Europeană.

Din perspectiva misiunii IIB, este important că Tyras intenţionează să folosească banii pentru finanţarea subsidiarelor sale din statele membre ale băncii - Fabrica de Lapte Braşov SA (România) şi Tyrbul EAD (Bulgaria), potrivit comunicatului. Aceste companii vor folosi fondurile pentru a cumpăra echipament pentru creşterea producţiei şi a gamei de produse oferite, cât şi pentru a finanţa capitalul de lucru, au mai arătat oficialii instituţiei.

Nikolay Kosov, preşedintele IIB, a spus: "Decizia IIB să împrumute companiile din România şi Bulgaria este în linie cu strategia şi misiunea băncii, care susţine dezvoltarea afacerilor în cele două ţări, în condiţiile în care aproximativ 10% din producţia Tyras se vinde nu numai pe pieţele bulgară şi românească, ci şi în alte state membre ale băncii - Cehia şi Slovacia. Astfel, contribuim direct la integrarea economică a statelor noastre membre".

Volumul total al împrumuturilor semnate după 2012 cu clienţi din România şi Bulgaria totalizează aproximativ 180 milioane de euro, conform IIB.

Banca Internaţională de Investiţii este şi un investitor activ în titluri de stat în România, după ce a cumpărat, din 2008, obligaţiuni de stat denominate în euro, în valoare de 123 milioane euro, potrivit unui comunicat recent al băncii.

Banca Internaţională de Investiţii (International Investment Bank, BII) este o bancă de dezvoltare multilaterală, fondată în 1970. Misiunea sa este de a sprijini dezvoltarea economică şi cooperarea dintre statele membre, în prezent Bulgaria, Cuba, Republica Cehă, Mongolia, România, Rusia, Slovacia, Vietnam şi Ungaria.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

25 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9472
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2560
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6294
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8502
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.1720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro