Bancheri din Londra, acuzaţi de insider trading

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Bancheri din Londra, acuzaţi de insider trading

Doi bancheri de investiţii londonezi au fost acuzaţi în SUA că au vândut informaţii despre tranzacţii care nu au fost dezvăluite, ca parte a "unui cerc internaţional de insider trading", care, după cum susţin procurorii, a generat profituri ilicite de zeci de milioane de dolari.

Acuzaţiile de insider trading (tranzacţii ilegale bazate pe informaţii privilegiate) au fost lansate luni, în New York, împotriva lui Benjamin Taylor şi Darina Windsor, ambii ex-angajaţi ai unor bănci de investiţii globale, cu birouri la Londra şi Manhattan. SUA nu au identificat băncile în rechizitoriu, dar Moelis & Co. a confirmat că Taylor a lucrat în aceast bancă.

Windsor a lucrat la Centerview Part­ners LLC din Londra, potrivit registrului Autorităţii pentru Conduită Financiară din Marea Britanie.

Această situaţie atrage două bănci de consultanţă relativ noi - Moelis, înfiinţată în 2007, şi Centerview, creată în 2006 - într-un scandal extins de insider trading.

Procurorii federali din Manhattan au anchetat un grup de investitori în acţiuni din Europa şi Orientul Mijlociu care au derulat transferuri de zeci de milioane de dolari înainte să fie anunţate tranzacţii de preluare sau fuziune. O parte din informaţiile pe care Taylor şi Windsor le-ar fi "furat" au fost transmise mass-media de către un trader care a realizat profituri atunci când aceste ştiri au fost aduse la cunoştinţa publicului.

Timp de mai bine de cinci ani, de la sfârşitul anului 2012 până la începutul lui 2018, Taylor şi Windsor ar fi vândut informaţii despre 22 de companii către doi intermediari care nu sunt identificaţi în rechizitoriu. Apoi, intermediarii au transmis informaţiile traderilor care au făcut tranzacţii profitabile înainte ca informaţiile să devină publice, conform procurorilor.

Aceştia din urmă susţin că Taylor şi Windsor au obţinut peste un milion de dolari în beneficii, inclusiv numerar, ceasuri de lux şi haine scumpe. Taylor a părăsit banca în jurul anului 2015, iar Windsor a fost concediat în 2016, potrivit rechizitoriului.

Dar, Taylor a continuat să obţină informaţii de la cel puţin o bancă de investiţii, după cum au mai spus procurorii.

În ciuda unor sancţiuni anterioare pentru tranzacţii în baza informaţiilor privilegiate, noile acuzaţii care îi privesc pe cei doi bancheri indică faptul că aceas­tă practică nu dispare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

03 Dec. 2020
Euro (EUR)Euro4.8736
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0226
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5028
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3968
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.9570

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie