Abonament gratuit

Băncile din Liban, închise de nouă zile

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Băncile din Liban sunt închise şi astăzi, pentru a noua zi consecutiv, din cauza protestelor care au loc la nivel naţional, conform anunţului făcut de Asociaţia Băncilor din ţără, care a precizat, însă, că acestea vor asigura plata salariilor din sectorul public şi cel privat.

Asociaţia a anunţat, conform Reuters: "În pofida circumstanţelor dificile, băncile vor asigura plata salariilor, în special ale ofiţerilor şi membrilor Armatei şi serviciilor de securitate".

Conform Asociaţiei, banca centrală a furnizat lichiditatea necesară pentru plata salariilor, iar operaţiunile de banking electronic vor continua să funcţioneze în întreaga ţară.

În Liban au izbucnit proteste pe motiv că guvernul intenţiona să impună noi impozite. Intenţia Executivului a determinat manifestaţii spontane fără precedent în întreaga ţară, împotriva Guvernului şi a clasei politice aflate la putere, considerată coruptă.

Chiar dacă, în aceste condiţii, Ministerul Finanţelor a informat că nu vor fi impuse noi taxe asupra polulaţiei, protestele au continuat.

Protestatarii cer demisia Cabinetului şi o revizuire a sistemului politic al ţării, acuzând elitele politice de nepotism înrădăcinat şi ducerea ţării pe marginea prăpastiei, din punct de vedere economic. Mulţi s-au plâns de gestionarea greşită a fondurilor ţării şi eşec în rezolvarea problemei grave a şomajului.

Conform Băncii Mondiale, mai mult de un sfert din populaţia libaneză trăieşte sub pragul sărăciei.

Creşterea economică a Libanului s-a prăbuşit în ultimii ani, impasul politic din ţară fiind agravat de impactul a opt ani de război în ţara vecină Siria.

Datoria publică a Libanului se ridică la aproximativ 86 de miliarde de dolari, cifră care reprezintă mai bine de 150% din Produsul Intern Brut, potrivit Ministerului Finanţelor.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS