"Bank of Cyprus" îşi înstrăinează divizia din Rusia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Bank of Cyprus" îşi înstrăinează divizia din Rusia

"Bank of Cyprus" intenţionează să-şi vândă operaţiunile din Rusia, ca parte a restructurării anunţate de noul director general, John Hourican, în vederea majorării capitalului băncii şi a concentrării pe piaţa internă, anunţă Financial Times (FT).

John Hourican a declarat, citat de FT, că va încerca să caute un nou proprietar pentru "Uniastrum Bank", subsidiara din Rusia, care înregistrează pierderi.

Conform publicaţiei britanice, decizia de înstrăinare va tăia una dintre legăturile strânse dintre "Bank of Cyprus" şi piaţa din Rusia.

Înaintea crizei financiare, banca a atras depozite masive, mai ales de la oligarhii ruşi, însă cele mai multe dintre aceste conturi au fost afectate în 2013, când creditorii internaţionali ai ţării au decis impunerea de pierderi deponenţilor, în schimbul aprobării pachetului de asistenţă financiară de 10 miliarde euro. La momentul respectiv, Ciprul a acceptat să închidă a doua mare bancă locală, "Laiki Bank", şi să impună pierderi deponenţilor la "Bank of Cyprus", cea mai mare bancă cipriotă.

În 2008, "Bank of Cyprus" a plătit 576 de milioane de dolari pentru 80% din "Uniastrum". Operaţiunile din Rusia reprezintă mai mult de jumătate din cele 300 de sucursale ale grupului cipriot şi o treime din cei 7.700 de angajaţi.

Săptămâna trecută, "Bank of Cyprus" a raportat, pentru perioada ianuarie - martie 2014, primul profit trimestrial din ultimii doi ani. Expunerea băncii pe Rusia se ridica la 1,2 miliarde de dolari la finele lunii martie.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS