Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BCE: Comerţul global nu se va redresa în următoarele trimestre

I.V.
Internaţional /

Comerţul global nu se va redresa în următoarele trimestre

Comerţul global nu se va redresa în următoarele trimestre şi va rămâne mai slab decât activitatea economică în ansamblu, a avertizat luni Banca Centrală Europeană (BCE), transmite Reuters.

"În pofida unor semne de redresare, comerţul global va înregistra în următoarele trimestre un avans mai lent decât activitatea economică. Riscurile negative la adresa perspectivelor comerciale s-au materializat parţial în ultimele luni în urma tarifelor vamale mai ridicate, şi persistă ameninţarea escaladării suplimentare a tensiunilor comerciale", a apreciat BCE în buletinul său economic lunar.

Activitatea economică în ansamblu ar putea totuşi să nu fie atât de redusă, în condiţiile în care industria prelucrătoare este dependentă de comerţ şi orice încetinire a cererii afectează comerţul global, se arată în raport.

"Importurile de bunuri industriale reprezintă peste 50% din totalul importurilor brute la nivel global, dar numai 20% din valoarea totală adăugată. Prin urmare, o încetinire semnificativă a producţiei industriale duce la un declin mai pronunţat al comerţului mondial decât al economiei globale", apreciază BCE.

Acest buletin confirmă decizia adoptată de BCE la şedinţa de politică monetară din 25 iulie, când a hotărât să menţină nemodificată dobânda cheie şi, totodată, a cerut oficialilor săi să pregătească opţiuni pentru mai multe măsuri de relaxare a politicii monetare, deschizând calea pentru o reducere a costului creditului şi o extindere a achiziţionării de active la şedinţa din septembrie.

Perspectivele economiei mondiale se înrăutăţesc tot mai mult, a avertizat luna trecută preşedintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi.

În special, a explicat şeful BCE, previziunile se înrăutăţesc pentru sectorul industrial din zona euro, iar o redresare în semestrul doi din 2019 este acum mai puţin probabilă.

Sporirea promisiunilor privind noi măsuri de stimulare este menită să sprijine încrederea în economia zonei euro, pe fondul dificultăţilor cu care se confruntă sectorul industrial.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS