BCE îşi menţine dobânda la nivelul minim record

(A.V.)
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 5 februarie 2010

BCE îşi menţine dobânda la nivelul minim record

După anunţul privind menţinerea dobânzii BCE, euro a avut un curs de 1,3850 dolari pe piaţa din Frankfurt, coborând chiar la 1,3812 dolari după afirmaţiile lui Trichet, de la 1,3893 dolari în ziua precedentă.

Banca Centrală Europeană (BCE) a decis, ieri, să-şi menţină dobânda de referinţă la nivelul minim record de 1%, aşa cum anticipau analiştii.

Preşedintele BCE, Jean-Claude Trichet, continuă să susţină că nivelul dobânzii este unul adecvat.

În plus, Trichet a reamintit, ieri, că va aştepta datele oficiale din luna martie privind creşterea economiei zonei euro, respectiv inflaţia, ca să ia o decizie privind o eventuală accelerare a eliminării măsurilor de urgenţă luate pentru combaterea crizei financiare.

Potrivit estimărilor lansate de BCE la finele lui 2009, economia zonei euro va creşte cu 0,8% anul acesta, după care va urma o expansiune de 1,2% în 2011. Anul trecut, economia regiunii euro a scăzut cu 4%, conform estimărilor Comisiei Europene.

Trichet, încrezător că Grecia îşi va depăşi problemele

Tot ieri, Jean-Claude Trichet şi-a exprimat încrederea că Grecia va reuşi să ţină sub control problema deficitului bugetar.

"Suntem încrezători că executivul elen va lua toate deciziile necesare atingerii ţintei de reducere a deficitului sub limita prevăzută de UE", a spus Trichet, adăugând: "Propunerile anunţate de Grecia în această săptămână, privind îngheţarea salariilor şi restructurarea sistemului de pensii reprezintă paşi în direcţia cea bună".

Banca Angliei (BoE) a decis, ieri, să păstreze nemodificată dobânda de referinţă la nivelul record de 0,5%. BoE a mai decis să nu majoreze programul de cumpărare de active, în valoare de 200 de miliarde de lire sterline, în condiţiile în care fondurile alocate s-au terminat săptămâna trecută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro