Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

BCE, pregătită să intervină dacă este necesar

A.V.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări /

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) este gata să acţioneze dacă este necesar pentru ca să ajute inflaţia să se îndrepte spre obiectivul ţintă de circa 2% în zona euro, conform spuselui lui Benoit Coeure, membru al boardului BCE, citat de Reuters.

Acesta a declarat ieri: "Privind în perspectivă, Consiliul guvernatorilor este hotărât să acţioneze în situaţii neprevăzute şi, de asemenea, este pregătit să-şi adapteze toate instrumentele, după caz, pentru a se asigura că inflaţia continuă să se îndrepte în mod susţinut spre ţinta Consiliului guvernatorilor".

La reuniunea de politică monetară din 5-6 iunie, BCE a amânat orice majorare a ratei dobânzii pentru cel puţin un an, iar preşedintele instituţiei, Mario Draghi, a deschis în mod oficial calea către mai multe stimulente în următoarele săptămâni.

Consiliul guvernatorilor BCE urmează să se reunească din nou în perioada 24-25 iulie pentru a lua în dis­cuţie politica monetară.

Săptămâna aceasta, directorul general al Fondului Monetar Internaţional (FM), Christine Lagarde, a anunţat că şi-a depus demisia de la conducerea instituţiei financiare, în urma nominalizării sale la preşedinţia BCE.

Decizia va intra în vigoare începând cu 12 septembrie, a precizat, într-un comunicat, Christine Lagarde.

În 5 iulie 2011, Christine Lagarde a devenit prima femeie care deţine func­ţia de director general al Fondului Monetar Internaţional, iar în 2016 a obţinut al doilea mandat de cinci ani la conducerea FMI. Al doilea mandat urma să se încheie la sfârşitul lunii iulie 2021.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS