BCR lansează o nouă emisiune de obligaţiuni verzi

F.D.
Bănci-Asigurări / 15 iunie

BCR lansează o nouă emisiune de obligaţiuni verzi

Banca Comercială Română (BCR) lansează cu succes o noua emisiune de obligaţiuni verzi senior nepreferenţiale, în valoare de 702 milioane de lei, continuându-şi astfel strategia de diversificare a surselor de finanţare şi contribuind la dezvoltarea pieţei de capital din România, potrivit unui comunicat de presă.

Noua emisiune de obligaţiuni verzi se înscrie în demersurile companiei de aliniere la criteriile ESG (Environmental, Social and Governance), cu scopul de a genera dezvoltare economică durabilă, de a încuraja comportamentele responsabile faţă de mediu şi de a reduce inegalităţile sociale.

În ultimii trei ani, banca a emis obligaţiuni în valoare de 3,75 miliarde de lei, fiind unul dintre principalii emitenţi activi de la Bursa de Valori Bucureşti.

Emisiunea constă în obligaţiuni senior nepreferenţiale cu o maturitate de 5 ani si reprezintă a doua tranzacţie cu obligaţiuni verzi a BCR, urmand să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti. Obligaţiunile au primit un rating pe termen lung de BBB+ din partea Fitch.

Procesul de book building a evidenţiat un interes puternic din partea investitorilor, astfel încât valorea emisiunii a fost majorată de la minimum 350 milioane de lei la 702 milioane de lei, în timp ce randamentul de 95 bps peste randamentul titlurilor de stat, care se translatează la o rată dobânzii de9,079%, reflectă performanţa solidă a băncii.

Distribuţia a fost echilibrată între fonduri de pensii, administratori de fonduri, companii de asigurări şi instituţii de credit, beneficiind de asemenea de participarea notabilă a International Finance Corporation (IFC) si Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

"Rămânem consecvenţi şi extindem angajamentul nostru de a emite obligaţiuni verzi, ca parte din viziunea noastră de transformare sustenabilă şi pe termen lung a economiei româneşti. Investitorii sunt din ce în ce mai atenţi la resursele pe care aleg să le susţină şi ne bucură să vedem această preocupare tot mai prezentă în România. Este un semn de responsabilitate şi totodată, de încredere în piaţa de capital, chiar şi într-un context internaţional dificil", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro